ساعت ٦:۳۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/۸  کلمات کلیدی: غریبگی ظروف یکبار مصرف با طبیعت:

غریبگی ظروف یکبار مصرف با طبیعت:

انباشته
شدن این مواد در طبیعت به خصوص در پارک های جنگلی و
سواحل ، از نظر دیداری باعث نازیبایی مناظر
و در نتیجه ناراحتی  و کاهش بازدید کننده ها و کم شدن درآمد اقتصادی مناطق می
شود.

        


در
حال حاضر بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی با به کار بستن روش های جانشین
سعی کرده اند استفاده از ظروف یکبار مصرف را به حداقل برسانند. کاربرد پلیمرهای
گیاهی جهت تولید ظروف یکبار مصرف وبه کارگیری کیسه
های پارچه ای به جای کیسه های نایلونی در هنگام خرید نمونه ای از این روش ها
است.

هشدار وتوصیه

 

پلی‌استایرن در لیوان‌های آب، کارد، چنگال،قاشق و ظروف غذایی مورد
استفاده قرار می‌گیرند؛ برای مثال در چلوکبابی‌ها ظروفی که به صورت فوم هستند، نوعی
پلی‌استایرن هستند که در ساخت آنها  ازگاز هگزان استفاده می شود. این گاز در دمای 160 درجه آزاد می‌شود، دمای غذای داخل
ظرف 200 درجه است،که گاز همراه با غذا به بدن انسان انتقال می‌ یابد.گاز هگزان عوارضی مانند سر درد را به همراه
دارد.

               
   

در فصل
تابستان خیلی‌ها از بطری‌های یکبار مصرف آب برای تهیه آب خنک از طریق
یخ بستن آب استفاده می‌کنند،ثابت شده است
وقتی یخ درون ظروف یکبار مصرف آب می‌شود از
جداره بطری مواد سرطانزا به درون آب آزاد
می‌شود.

                       

ظروف پلی استایرنی شفاف برای نوشیدنی‌های سرد ساخته می‌شوند و ریختن مواد داغ مثل چایی در
آنها خطرناک است.

  مواد
غذایی داغ در ظروف یکبار مصرف با رنگ روشن و شیشه‌ای به علت ضعیف بودنشان موجب آزادشدن مونومرها (مواد شیمیایی)
می‌شود.

ضرر ظروف یک‌بار مصرف پلی‌استایرن در هنگام مصرف مواد نوشیدنی  اسیدی و چرب مانند
نوشابه و کاکائو، بسیار بیشتر از مصرف چای داغ است.

       

اصولا
ظروف یکبار مصرف برای یک بار استفاده ساخته
شده‌اند زیرا در صورت تکرار شیارهای بسیار
کوچکی که قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود می‌آید که علاوه بر مستعد کردن شخص به عفونت‌های دستگاه گوارش به علت آزاد کردن
مولکول‌های آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان
قرار می‌دهند.