ساعت ٦:۳٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/۸  کلمات کلیدی: مناسب بودن پلاستیک ها در کاربردهاى غذایى

مناسب بودن پلاستیک ها در کاربردهاى غذایى :

تمامى
پلیمرها از نوع دست اول تا آنهایى که بازیافتى بوده و همچنین ظروف پلاستیکى حتماً
باید قبل از استفاده در صنعت غذایى تحت
آزمون Food grade
قرار بگیرند. این آزمون تحت استانداردهاى اتحادیه اروپا (EEC)
و آمریکایى (FDA)
انجام مى شود. با انجام آزمون هایى که در اداره کل آزمایشگاه هاى کنترل
غذا و دارو نیز قابل اجرا هستند میزان مهاجرت مواد
سازنده پلیمرها به سمت مواد غذایى مشابه سنجیده مى شود. در واقع وزارت
بهداشت مقاومت و میزان مهاجرت مواد سازنده پلیمرها را در حلال ها یا محلول هاى
مشابه مواد غذایى مى سنجد.

 

دلیل اصلی تولید این مواد در کشور به‌رغم زیان‌بار بودن مصرف آنها:

متاسفانه استاندارد ظروف یک‌بار مصرف اجباری نیست، واحدهای
تولیدی می‌توانند بدون مجوز به تولید اقدام کنند. در این زمینه باید تقاضای اجباری
شدن استاندارد ظروف یک‌بار مصرف به مؤسسه ارایه شود تا در این مورد تصمیم‌گیری شود،
اما متأسفانه تاکنون هیچ تقاضایی نشده است.

هم اکنون
پنج هزار کارخانه و کارگاه تولید ظروف یک‌بار
مصرف در کشور وجود دارد، این در حالی است که تنها 300 کارخانه از این تعداد مجوز تولید این ظروف را
دارند و مشخص نیست، مابقی این کارخانه‌ها از چه موادی و چگونه نسبت به تولید
این ظروف اقدام می‌کنند.