ساعت ٦:۳٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/۸  کلمات کلیدی: مزایا مهمترین معایب ظروف پلاستیکى

پلاستیک‌ها، پلیمرهایی هستند که از
سنتز مواد اولیه‌ای به نام مونومر تهیه
می‌شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند؛
در حالی که پلیمرها خنثی هستند و مشکلی ندارند. اما اشکال کار اینجاست که معمولاً
در فرایند تهیه پلیمرها مقداری مونومر باقی می‌ماند. اگر این فرآیند اصولی و مطابق استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشکلی
برای سلامت افراد به وجود نمی‌آورد. برای همین در استفاده از پلاستیک‌ها به عنوان
ظروف غذا باید بسیار محتاط بود و در ضمن به هرنوع پلاستِیکی نباید مجوز بسته بندی
مواد غذایی داده شود.

 

در حال حاضر به
دلیل استفاده غیرمجاز از پلیمرهاى بدون
پایه food grade در بسته بندى و
نگهدارى مواد غذایى، شناسایى صحیح این محصولات توسط مردم تا حدودى با مشکل روبه رو
شده است. وزارت بهداشت در این راستا سعى کرده است کارخانه هاى تولیدکننده ظروف
یک بار مصرف را از کارخانجات تولیدکننده قطعات پلاستیکى در مصارف صنعتى تفکیک
کند. ضمن اینکه کارخانه هاى تولیدکننده ظروف پلاستیکى براى مواد غذایى باید
پروانه ساخت داشته باشند.

 

مزایا :

1- دارای مقاومت به مواد الکلی
۲-  صرف انرژی کمتر برای تولید
۳-
قابلیت شکل پذیری بالا با گستردگی متفاوت خواص فیزیکی
۴- طرح پذیری
۵- شفاف
بودن

 

مهمترین معایب:

۱ - اشکال در بازیافت آنها و مخاطرات محیط زیست
۲ - انتقال مواد مضر (
مونومر ها) به غذا در شرایط خاص
۳ - قابل استفاده در ماکروویو نمی
باشد.