ساعت ٦:۳٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٢/۸  کلمات کلیدی: ظرف یکبار مصرف +غذای داغ = سرطان

ظرف یکبار مصرف +غذای داغ =  سرطان

استفاده از ظروف
یکبار مصرف خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش
می‌دهد. این ظروف علاوه بر سمی بودن به دلیل آزاد کردن ماده «مونومر استایرن» باعث ایجاد سرطان کبد
می‌شوند.

در ظروف
پلاستیکی یکبار مصرف ماده‌ای سمی بنام دیوکسین
آزاد می‌شود که خطر بروز سرطان به خصوص سرطان
سینه را در زنان افزایش می‌دهد.

 

استفاده دراز مدت ازاین
ظروف باعث مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی
اعصاب می شود.

 

برای نوشیدنی‌های گرم از لیوان‌های کاغذی یا ظروف پلی استایرنی سفید رنگ و برای نوشیدنی‌‌های سرد از ظروف پلی استایرنی بی‌رنگ و شفاف استفاده
کنند و از ریختن مواد داغ در ظروف یکبار مصرف خودداری کنند.

اگر قرار است
غذاهاى طبخ شده پس از دو ساعت ماندگارى در این گونه ظروف
مصرف شوند باید غذا در شرایط مطلوب یعنى زیر
دماى 14 درجه یا بالاى 60 درجه نگه داشته شود. بهتر است این مواد غذایى را
روى شعله ملایم گاز قرار داد تا از آلودگى ثانوى جلوگیرى شود.

اگر آب بیش از 6 ماه در بطری های آب آشامیدنی نگهداری گردد،
آلوده می‌شود. بنابراین خانواده‌ها باید از استفاده مکرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری کنند.

 

در دیگر
ایام هم برای نگهداری موادی چون آبلیمو، سرکه و آب
غوره مورد استفاده قرار می‌گیرند. طبیعتاً وقتی برای نگهداری آب استفاده
طولانی مدت از بطری‌های یک بار مصرف توصیه
نمی‌شود

و از همه
بدتر اینکه آنها را جلوی آفتاب می‌گذارند.
حرارت آفتاب ترکیبات خطرناک این ظروف را آزاد می‌کند
و احتمال سرطان‌زایی در مصرف‌کنندگان را بالا می‌برد.‌  

 

اغلب مردم
از این خطرات و موارد استفاده هر کدام از این ظرف‌ها
بی‌اطلاع هستند و لازم است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعیت‌های آن به صورت اتیکت روی
محصول درج شود.

بهترین راه حل برای کاهش آلودگی های ناشی از ظروف یکبار مصرف ، فرهنگ سازی
برای استفاده نکردن از آنهاست که پیشگیری یا کاهش مصرف را در پی خواهد
داشت.

}