ساعت ۱٠:۳٤ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/٩/٢٢  کلمات کلیدی: خطاهای هشت‌گانه در محوطه آشپزخانه

خطاهای هشت‌گانه در محوطه آشپزخانه

در آشپزخانه جای سوزن انداختن نیست. چیزی را که می‎خواهید پیدا نمی‎کنید و هر بار باید کلی وقت صرف کنید تا پیدایش کنید......

کشوها و کابینت‎ها‎ شلوغ و نامرتب است. جای کافی برای انجام کارهای آشپزی و پخت و پز ندارید. گاهی هم همه این مشکلات با هم پیش می‎آید. برای حل هر مشکلی اول باید علت‎ها‎ی به وجود آمدن‌‌اش را بررسی کرد و بعد برایش راه‌حل مناسب پیدا کرد، برای سر و سامان دادن به آشپزخانه هم همین‌طور. به همین دلیل 8 خطای شایع در آشپزخانه را با هم مرور می‎کنیم و بعد، برای هر کدام از این خطاها و مشکل‌ها، راه‌حلی ارایه می‎کنیم که با به کار بستن‎اش آشپزخانه‎تان تمیز و مرتب و منظم می‎شود.


خطای اول:

پرکردن کابینت از جعبه‎ها‎ی حاوی غذاهای نیمه‎پزیکی از مشکلات آشپزخانه این است که اغلب کابیت‎ها‎ پرند از جعبه‎ها‎ و بسته‎ها‎ی مواد غذایی نیمه‎پز که برای استفاده یکی از آنها باید هرچه را در کابینت است، زیر و رو کرد.• راه‌حل: جعبه‎ها‎ی بزرگی که بیش‎تر حجم‎شان خالی است را دور بیندازید ومواد غذایی‎شان را طوری که همه دیده شوند، در سبد یا ظرفی بگذارید. با این کار هم فضای بیشتری خواهید داشت و هم انتخاب و دسترسی‎تان به مواد غذایی آسان‎تر و راحت‎تر می‎شود. بهتر است برای این کار از ظروف یا سبدهای چهارگوش استفاده کنید.


خطای دوم:

چیدن ظروف به نحو نامناسبمی‎خواهید یکی از ظروف پلاستیکی را از کابینت بردارید تا باقی‌مانده غذای‎تان را در آن بریزید که یک‎دفعه بقیه ظرف‎ها‎ کج می‎شود و می‎افتد.• راه‌حل: اگر می‎خواهید موقع برداشتن یک ظرف از کابینت‎ها‎ی بالایی بقیه نیفتند و از جایشان سر نخورند بهتر است از قانون تفکیک استفاده کنید. مثلا ظرف‎ها‎ی بزرگ را در یک طبقه و درها را در طبق دیگر بگذارید. کاسه، لیوان و ظروف کوچک‎تر را هم در یک ظرف بزرگ قرار دهید که برای راحتی دسترسی بهتر است این ظرف دسته‎دار باشد.

خطای سوم:

کم‌نور بودن آشپزخانهمعمولا سایه کابینت‎ها‎ روی سطح کار و سایه هود روی اجاق گاز می‎افتد و باعث می‎شود نور کافی برای انجام کارهای پخت و پز وجود نداشته باشد. • راه‌حل: برای زیباتر و تمیزتر شدن آشپزخانه، از نور موضعی استفاده کنید. نور کم موجب می‎شود همه چیز به نظر کثیف و تیره بیاید، حتی اگر واقعا این‌طور نباشد. ضمن اینکه کارهای مربوط به پخت و پز و آشپزی و کار با چاقو وسایل تیز و برنده دید کافی و نور مناسب لازم است. بنابراین بهتر است برای روشن کردن فضای کارتان از لامپ‎ها‎ و چراغ‎ها‎ی نور موضعی استفاده کنید.


خطای چهارم:

پر کردن آشپزخانه از کاغذها و یادداشت‎ها‎ی در هم‌ و ‌برهم در آشپزخانه هستید که تلفن زنگ می‎زند و گوشی را برمی‎دارید، قرار مهمانی امشب را روی کاغذ یادداشت می‎کنید، کاغذ را روی بقیه یادداشت‎ها‎، لیست خرید، برنامه فردا و بقیه یادداشت‎ها‎ی روزانه‎تان می‎گذارید و بعد هم نمی‎توانید پیدایش کنید. • راه‌حل: یک تخته یا برد که بتوان کاغذها و یادداشت‎ها‎ی خانوادگی و روزانه را روی آن نصب کرد می‎تواند کاغذها و یادداشت‎ها‎ را طوری که همه به راحتی دیده شوند جمع و جور کند. برای این کار می‎توانید یک تکه موکت ضخیم یا فوم را روی دیوار و جایی در معرض دیدتان قرار دهید.


خطای پنجم:

پرکردن کشوها به نحو نامناسبقرار دادن لوازم و وسایل آشپزی با اندازه‎ها‎ و انواع مختلف در کشو گاهی باعث می‎شود حتی در کشو بسته نشود و یا دسته ملاقه از آن بیرون بزند.• راه‌حل: برای سر و سامان دادن و مرتب کردن کشوهایی که وسایل و لوازم آشپزی را در آنها قرار می‎دهید باید ابتدا وسایل را یک بار بیرون بریزید و آنهایی که به کارتان نمی‎آید و از آنها استفاده نمی‎کنید بردارید و بقیه را با توجه به اندازه و نوع تفکیک کنید. مثلا چاقوها، قاشق‎ها‎ و چنگال‎ها‎ از هم جدا کنید. در کف کشو از صفحات پلاستیکی یا چوبی که قسمت‎ها‎ی جداگانه دارند استفاده کنید. قاشق‎ها‎ی بزرگ، ملاقه‎ها‎ و کفگیرها را هم در یک ظرف بزرگ‎تر گذاشته و در کابینت بگذارید.


خطای ششم:

قرار دادن ابر و اسکاچ کنار سینک ظرف‎شوییدر بعضی آشپزخانه‌ها، ابر و اسکاج ظرف‎شویی که جای مناسبی برای رشد باکتری‎ها‎ست، کنار سینک قرار دارد. • راه‌حل: اسفنج‎ها‎ جای مناسبی برای رشد میکروب‎ها‎ هستند. افتادن ابر و اسفنج‎ها‎ی ظرف‎شویی در کف سینک و باقی ماندن غذا در حفره‎ها‎ی آن باعث ایجاد منظره و بوی بد و انتشار میکروب می‎شود. برای رفع این مشکل از سبدهای فلزی مخصوص این کار استفاده کنید. ترجیحا از اسفنج‎ها‎ی کوچک استفاده کنید چون اسفنج‎ها‎ی بزرگ‎تر دیرتر خشک می‎شوند و باکتری بیشتری در آنها رشد می‎کند. در ضمن بهتر است هربار بعد از شستن ظروف‎‎ اسفنج را هم بشوید و خوب بچلانید.


خطای هفتم:

بد چیدن قابلمه‎ها‎ و ماهی‌تابه‎ها‎معمولا ظرف‎ها‎ی بزرگ‎تر و ماهی تابه‎ها‎ و قابلمه‎ها‎ در کابینت‎ها‎ی پایینی قرار می‎گیرد و پیدا کردن و برداشتن یک ماهیتابه با درش در کابینت عمیق و تاریک با ریختن و سرخوردن ظروف دیگر و سر و صدای زیاد همراه می‎شود. • راه‌حل: نزدیک‎ترین و تمیزترین کابینت را برای قابلمه‎ها‎ و ماهیتابه‎ها‎ی پخت و پز استفاده کنید. برای صرفه‎جویی در فضا ظروف کوچک‎تر را در ظروف بزرگ‎تر بچینید. می‎توانید از شبکه‎ها‎ی قابل حمل یا ثابت برای این کار استفاده کنید و ظروفی که بیشتر از آنها استفاده می‎کنید در آن قرار دهید. این شبکه‎ها‎ معمولا جایی برای قراردادن چاقو، قاشق، ملاقه و دستمال هم دارند و با جمع کردن وسایل لازم در یک جا کار را برای‎تان راحت‎تر می‎کنند.


خطای هشتم:

استفاده از سطل آشغال‎ها‎ی موقتی در آشپزخانهاگر جای مناسبی برای قرار دادن ظروف و بسته‎ها‎ی قابل بازیافت نداشته باشید شاید گاهی آنها را موقتا در جعبه یا ظرف بدون دری بگذارید که از پخش شدن بوی باقی‌مانده محتویات آن پیشگیری نمی‎کند.• راه‌حل: اسم زباله و دور ریختنی باعث می‎شود خیلی به این موضوع توجه نشود و زباله‎ها‎ در پلاستیک و جعبه و هر چیز دیگری قرارداده شود اما داشتن جای مناسب برای قراردادن زباله‎ها‎ باعث می‎شود آشپزخانه تمیز و مرتب شود. برای این کار از سطل‎ها‎ی زباله در دار در یک شکل و اندازه اما با رنگ‎ها‎ی مختلف استفاده کنید.

زباله‎ها‎ی تر را در یک سطل و زباله‎ها‎ی خشک را در ظرف دیگر بگذارید. قوطی‎ها‎ و جعبه‎ها‎ی فلزی، کاغذی و پلاستیکی را در سطل در دارد بگذارید. برای روزنامه‎ها‎ و کاغذهای تمیز هم می‎توانید از جعبه مقوایی بدون در استفاده کنید