ساعت ٦:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٢٠  کلمات کلیدی: یک روش جالب برای تمیز نگه داشتن منزل در 20 دقیقه

هیچ حسی بدتر از این نیست که دور و بر خانه تان را
نگاه کنید و ببینید که مثل زباله دانی کثیف و نامنظم است و مادر و پدر شوهرتان هم
چند دقیقه ای است که پشت در خانه اند و منتظرند که در را برایشان باز کنید. مادر
شوهر و پدرشوهر من آدم های فوق العاده ای هستند و همیشه هوایم را دارند اما با
اینحال دوست ندارم وقتی که به خانه ام می آیند، خانه ام نامرتب و کثیف باشد. بعضی
از آدم ها ذاتاً تمیز و مرتب هستند و خانه هایشان هم همیشه از تمیزی برق می زند.
اما من جزء این دسته افراد نیستم. با داشتن سه بچه زندگی واقعاً پرمشغله ای دارم.
پس اگر من بتوانم فقط با 20 دقیقه در روز وقت گذاشتن خانه ام را تمیز نگه دارم، پس
شما هم می توانید!


اول از همه اینکه،
به هیچ وجه نمی توانید همه خانه را در 20 دقیقه تمیز کنید. مهم نیست که خانه تان
چقدر نامرتب و کثیف به نظر برسد، اگر یک سیستم برای خودتان داشته باشید تمیز کردن
آن کاری ندارد. اول با کارهای بزرگ وآسان شروع کنید. آشپزخانه و دستشویی/حمام دو
جایی هستند که بیشتر از بقیه جاها باعث می شوند که خانه تان کثیف به نظر برسد پس با
مرتب کردن این دو جا شروع کنید. من معمولاً این دو جا را با هم تمیز می کنم چون از
وسائل شوینده یکسانی برای تمیز کردن آن استفاده می شود. همه لباسهای کثیف و حوله
های مرطوب را برداشته و داخل ماشین لباسشویی بیندازید. سطل های زباله را خالی کرده
و حوله های دستی را تعویض کنید. همه ظرف های را بشویید تا سینک آشپزخانه تان کاملاً
خالی شود. روی همه کانترها را خالی کنید. وان حمام را بشویید. با تمیز کردن دستشویی
و آشپزخانه، خانه تان خیلی تمیزتر به نظر خواهد رسید. آخر کار کف هر دو جا را خوب
طی بکشید.


وقتی آشپزخانه تان تمیز
باشد، تمیز کردن بقیه خانه راحت تر می شود. همه تخت خواب ها را مرتب کنید، لباسهای
کثیف را از اتاقها جمع آوری کنید و کف اتاق ها را از اشیاء متفرقه خالی کنید. اگر
می بینید وسائل اضافی زیاد دارید از شر آنها خلاص شوید. خیلی وقت ها نمی دانید که
بهتر است چه چیزهایی را نگه دارید و چه چیزهایی را دور بریزید. اما امروز وقتش
رسیده که اینکار را بکنید.


وقتی خانه
تان تمیز شود، خیلی راحت تر می توانید فقط با چند دقیقه در روز آنرا تمیز نگه
دارید. فقط کافی است که یک برنامه برای خودتان داشته باشید. من کارم به صورتی است
که می توانم آنرا در خانه انجام دهم اما اگر شما مجبورید که سر کار بروید، مشکلی
نیست باز هم می توانید همیشه خانه ای تمیز و مرتب داشته باشید. اولین چیزی که باید
درمورد آن تصمیم بگیرید این است که هر روز چه کارهایی باید انجام دهید. برای خودتان
اولویت بندی کنید. هر روز بلافاصله بعد از بلند شدن از خواب، تختتان را مرتب کنید.
هیچوقت نگذارید که ظرف ها در ظرفشویی تلنبار شود. یا بلافاصله آنها را بشویید یا در
ماشین ظرفشویی بگذارید. وقتی کارتان با سینک دستشویی تمام شد همانجا آنرا تمیز
کنید. اگر این کارهای کوچک برایتان به شکل عادت درآید لازم نیست هر بار مفصل خانه
را تمیز کنید.


بعد کارهایی را که باید
هر چند روز یکبار انجام شود را مشخص کنید. مثلاً جارو کشیدن را می توانید دوشنبه ها
و چهارشنبه ها انجام دهید و طی کشیدن کف آشپزخانه را روزهای یکشنبه، سه شنبه و
پنجشنبه. رمز کار این است که هر روز فقط یک کار بزرگ برای انجام دادن داشته باشید.
بقیه کارها باید فقط خرده کاری باشند. برای اینکه سیستم نظافت 20 دقیقه ای خوب عمل
کند، باید بتوانید در تمیز کاری سریع شوید. اگر هر کثیفی را همان لحظه تمیز نکنید،
روی هم جمع شده و تمیز کردن آن سخت می شود. برای تمیز کردن روی کانترها لازم نیست
تا تمام شدن شام صبر کنید. وقتی منتظر هستید که مایکروفر کار گرم کردن را تمام کند،
شما روی کانترها را تمیز کنید. صحبت از مایکروفر شد، آن را هم بعد از هربار استفاده
تمیز کنید تا یکباره اینقدر کثیف نشود که یک ساعت از وقتتان را بگیرد. اگر چیزی را
می بینید که مال اتاق خواب است اما در اتاق نشیمن افتاده، همان موقع آنرا به سر
جایش برگردانید.


نکته بعدی این است که
باید برای کارها اولویت بندی داشته باشید. اگر مهمان دعوت کرده اید، مطمئناً یک
سینک پر از ظرف کثیف بیشتر توی ذوقش می خورد تا روزنامه ای که روی میز نشیمن افتاده
است. در چنین مواقعی باید اول چیزهایی که جلوی چشم است را
بردارید.


نکته آخر اینکه واگذار کردن
بعضی کارها به دیگران را فراموش نکنید. به احتمال زیاد شما تنها در خانه زندگی نمی
کنید. باید طوری برنامه ریزی کنید که همه افراد در تمیز کردن خانه به شما کمک کنند.
حتی پسربچه 6 ساله تان هم می تواند با مرتب کردن تخت خوابش و جمع و جور کردن اسباب
بازی ها کمک کند. بچه های بزرگتر می توانند برایتان دستگاه ظرفشویی را خالی کنند و
بعد از تمام شدن شام میز را جمع کنند. حتی اگر لازم باشد می توانند جاروبرقی هم
بکشند. اگر نیاز داشتید حتماً از آنها کمک بگیرید. شاید چندان به کمک کردن راغب
نباشند اما با کمک گرفتن از آنها می توانید عادتی را در آنها پایه ریزی کنید که تا
آخر عمر با آنها می ماند.


هنوز باید
روی این تکنیک 20 دقیقه ای کار کنید. مطمئناً یک کار هست که انجام آن خیلی برایتان
غذاب آور است. برای من شستشوی لباس هاست. مسئله ای نیست انجامش دهم اما از این کار
خوشم نمی آید. برای اینکه خانه تان مرتب باشد نباید حتماً از تمیزی برق بزند.
یادتان باشد که باید یکبار خانه تان را حسابی تمیز کنید تا بعد با مرتب کردن های 20
دقیقه ای بتوانید آن تمیزی را حفظ کنید. اگر نکاتی که برایتان گفتم را رعایت کنید
مطمئن باشید که همیشه خانه ای تمیز و مرتب خواهید داشت


 
 
ساعت ٤:۳٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: فریزر باعث از بین رفتن مواد غذایی مفید می شود

فریزر با عملکردی مخالف وسایل سریع پز ،با نگهداری طولانی مدت مواد غذایی باعث از بین رفتن مواد غذایی مفید می شود.و با از بین بردن مواد ضروری بدن که در سبزیجات و گوشتها وجود دارد ،بدن انسان را با کمبود مواد غذایی مفید روبرو میکند.

این در حالی است که اکثر بانوان ایرانی ماده غذایی خارج شده از فریزر را جهت استفاده در مایکروفر یا سرخ کن قرار می دهند که ضرر آن را برای بدن دو چندان می کند .


 
 
ساعت ٤:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: مضرات چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی

چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی

هر دو این وسایل به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکی شان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن راسرطان زا می کند.از همین رو به شدت مضر است


 
 
ساعت ٤:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی:

چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی

هر دو این وسایل به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکی شان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن راسرطان زا می کند.از همین رو به شدت مضر است


 
 
ساعت ٤:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: زودپز و از بین رفتن مواد غذایی مفید غذا می شود

زودپز علاوه بر اینکه با ایجاد فشار زیاد منجر به از بین رفتن مواد غذایی مفید غذا می شود ،حرارت و فشار بالای آن باعث له شدن مواد داخل زودپز شده که مواد از هم متلاشی شده و همین باعث سرطان می شود


 
 
ساعت ٤:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی:

زودپز علاوه بر اینکه با ایجاد فشار زیاد منجر به از بین رفتن مواد غذایی مفید غذا می شود ،حرارت و فشار بالای آن باعث له شدن مواد داخل زودپز شده که مواد از هم متلاشی شده و همین باعث سرطان می شود


 
 
ساعت ٤:٢٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: مضرات ماشین طرفشویی و فر برقی

،شدت امواج الکترومغناطیسی مضری که این لوازم از خود ساطع می کند حتی از شدت امواج الکترومغناطیسی منتشر شده در زیر دکل های برق فشار قوی بیشتراست. میدان الکترومغناطیسی این لوازم بر روی سیستمهای عصبی و رشد و تکامل و ترمیم سلولها اختلالاتی ایجاد می‌کند و موجب پیدایش امراض ناشناخته مانند انواع سرطانها، تومورهای مغزی و ناباروری در انسان می‌شود. همچنین باعث تغییراتی در اعمال سلولها و بافتها و تغییراتی در فعالیت مغز استخوان انسان و ضربان قلب می‌شود. میدان مغناطیسی باعث گرم شدن بافت های بدن می شود و بیشتر اوقات منجر به پارگی رگهای خونی ظریف چشم می شود.


 
 
ساعت ٤:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: سرخ کن با روغن زیاد باعث جذب کلسترول

سرخ کن دستگاهی است که مواد غذایی را با درجه حرارت بالا سرخ می کند. پخت و پز در درجه حرارت بالا می‌تواند به روغن آسیب برساند و مواد آن را به مواد سرطانی تبدیل کند. همچنین پخت مواد غذایی با روغن زیاد باعث جذب کلسترول بیشتر در بدن می شود


 
 
ساعت ٤:٢٧ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: امواج میکروویو بسیار خطرناک است

امواج میکروویو در مسیر حرکت خود پس از برخورد با ماده یا از آن عبور می کند و یا جذب آن می شود.این امواج جذب موادی که حاوی آب هستند مانند غذا و بدن انسان می شوند.قرار گرفتن در معرض تابش امواج مایکروویو می تواند به مرور موجب سوختگی های بافتی و آب مروترید شود.این در حالی است که بنا بر تحقیقات صورت گرفته تمام مایکروفر های موجود در بازار نشتی امواج دارند که بسیار خطرناک است.

بسیاری از محققان نیز معتقدند که امواج مایکروویو آنقدر انرژی دارد که بتواند ساختار ملکولهای غذا را تخریب کرده و موجب سرطان شود.این تاثیر به قدری زیاد است که وقتی در سال 1991 خونی منجمدی راکه توسط مایکروفر گرم کرده بودند به بیماری تزریق کردند آن بیمار فوت کرد.پزشکان د یافتند که امواج مایکروفر باعث تغییر ماهیت سلولها و گلوبوبهای خونی شده بود.

همچنین استفاده از غذاهای مایکروویو شده باعث کاهش حافظه ، لطمه به مغز،اختلال در تولید هورمونهای مردانه و زنانه و کاهش و اخنلال در سیستم دفاعی بدن می شود.این در حالی است که برخورد مستقیم این اشعه با انسان باعث پاره شدن رشته های "دی ان ای"بدن و به دنیا آمدن نوزادان ناقص الخلقه می شود.

علاوه بر موارد فوق برخی از غذاها همانند سیب زمینی اگر در مایکروفر گرم شود باعث لطمه شدید به مغز در حال رشد کودکان می شود.همچنین یکی دیگر از مضرات احتمالی دستگاه های ماکروفر در مورد گرم کردن دوباره ی غذاهاست که موجب بقای میکروبهای غذا و تغییر ماهیت آنها شده که بسیار برای بدن آسیب زا است


 
 
ساعت ٤:٢٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: سرطان زایی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و کاغذی

استفاده از ظروف یکبارمصرف پلی استایرن و بسیاری از ظروف کاغذی موجود در بازار (به علت دارا بودن لایه ای از پلاستیک در رویه داخلی ظرف) موجب از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، ورود مواد سمی به غذا و تجمع این مواد سمی در بافت چربی بدن که بتدریج موجب خستگی، عصبیت، بی‌خوابی، کم شدن پلاکت‌ها و گلوبین، غیرعادی شدن کروموزوم‌ها، شیوع انواع سرطان‌ها(سرطان کبد، ریه و پروستات) و انتقال مواد خطرناک از طریق ژن ها از نسلی به نسل دیگر خواهد شد.

انستیتو سرطان فرانسه نیزمیزان سرطان زایی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و کاغذی را از درجه 3 به درجه 2 کاهش داده یعنی آن ها را مواد به شدت خطرناک اعلام کرده است


 
 
ساعت ٤:٢٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: ظروف تفلون یکی از مضرترین لوازم آشپزخانه است

ظروف تفلون که بیشترین طرفدار را در بین ظروف آشپزخانه دارد، یکی از مضرترین لوازم آشپزخانه است.

پوشش تفلونی این ظروف از دو لایه آستری و رویه تشکیل شده است که رویه آن نچسب بوده و به دلیل دارا بودن مواد پلیمری که نوعی پلاستیک هستند در مقابل حرارت های بسیار بالابه طور نامحسوس سوخته و گازهای سمی ایجاد می کند.حتی اگر تفلون خدشه دار نشده باشد، این ظروف وقتی که بسیار داغ می شوند غذا را سمی می کنند ولی به دلیل درصد پایین این سموم در کوتاه مدت عارضه ای بروز نکرده ولی اثرات سوء آن در درازمدت با علائمی نظیر: سرطان، کوتاه قدی، ضایعات پوستی،کلسترول خون و ... ظاهر می شود همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و کم‌خونی را به همراه دارد. با گذشت بیشتر زمان به دلیل پیوند ضعیفی که در بین مولکول های تشکیل دهنده رویه تفلون وجود دارد در هر بار پخت و پز یک لایه بسیار نازک در حد میکرون از تفلون به غذا می چسبد .به همین دلیل تفلون ظروف، خصوصا رویه آن طی چند ماه بتدریج از بین رفته و آستری باقی می ماند. با ایجاد این حالت به اصطلاح نچسبی تفلون نیز به پایان خود می رسد و پس از مدتی بتدریج آستری نیز به صورت نامحسوس وارد غذاها شده و سفیدی آلومینیوم هویدا می شود. آلومینیوم نیز به دلیل آن که فلزی نرم بوده علاوه بر ورود مواد شیمیایی به غذاها به صورت فیزیکی نیز با کشیدن قاشق و غیره به گونه ای مخرب وارد مواد غذایی گشته و به همراه آن خورده می شود. ورود این فلز به غذا علاوه بر از بین بردن طعم اصلی غذا، سبب بروز بیماری های عصبی مانند آلزایمر (فراموشی) ، نرمی استخوان، انسداد روده، کم خونی و بروز بیماری های مزمن دیگر می شود.

با وجود اینکه هنوز مطالعات دقیقی در مورد اثرات زیان بار این ماده روی انسان انجام نشده، اما بر اساس آزمایشات صورت گرفته ماده به کار برده شده در ظروف تفلون، در موش تولید ۴ نوع سرطان می‌کند: سرطان کبد، پانکراس، سینه و بیضه. بخار حاصل از داغ شدن لایه بیرونی تفلون نیز، برای پرندگان اهلی کشنده است موارد زیادی از مسمومیت در پرندگان با بخارات حاصل از گرم شدن تفلون نیز گزارش شده که به صورت عدم تعادل، دشواری در تنفس، ضعف و تشنج خودشان را نشان می‌دهند، یا حتی گاهی باعث مرگ و میر حیوان به صورت آنی یا تاخیری شده است. علاوه بر آن، این بخارات می تواند باعث بیماری موسوم به "تب بخار پلیمر" در انسان شود که حالتی شبیه سرماخوردگی ایجاد می‌کند. البته این بیماری در انسان برگشت‌پذیر و قابل درمان است

دکتر تیم کراپ سم شناس مشهور و عضو شورای بازرسی محیط زیست می گوید:"‌ PFO " ماده ای است که به مقدار زیادی در تفلون یافت می شود و موجب بروز‌ ‌بیماری‌های داخلی و گوارشی و نقص عضو جنین می شود و مقدار بالای آن که‌ ‌می‌ ‌تواند با مصرف ظروف تفلون وارد بدن شود موجب ایجاد سرطان خواهد شد.همچنین استفاده از ظروف تفلون بازسازی شده موجب ایجاد مسمویت غذایی در مصرف کنندگان می شود.

چندی پیش هم محققان دانشگاه تورنتو بر پایه نتایج یک تحقیق اعلام کردند که تفلون در اثر حرارت تجزیه می‌شود و گازی که در اثر تجزیه از آن متصاعد می‌شود برای محیط‌زیست زیان‌آور است.


 
 
ساعت ٤:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: ظروف مسی با غذاهای اسیدی واکنش می دهد

مس گرما را به خوبی هدایت می کند و با آن به راحتی می توان دمای پخت و پز را کنترل کرد. تنها با دادن حرارت کم تا متوسط می توان بهترین نتیجه را از آن گرفت. ظروف برنجی هم از مس و روی ساخته شده اند که کمتر به کار می روند.

مقادیر اندک مس برای سلامتی مفید است، ولی مقادیر زیاد آن می تواند مسمومیت زا باشد. مس با غذاهای اسیدی واکنش می دهد و به این خاطر ظروف مسی را معمولا با لایه ای از یک فلز دیگرمثل قلع یا استیل یا نیکل می پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود. این لایه در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می شود، به خصوص اگر غذاهای اسیدی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند. لذا از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد.

همچنین با خراشیدن یا ساییدن این ظروف در هنگام شست و شو، لایه پوششی محافظ از بین می رود. از خراشیدن این ظروف باید خودداری نمود و در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد. سازمان غذا و دارو (FDA) در مورد مصرف ظروف مسی بدون پوشش هشدار داده است، زیرا این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود.

خواص ضد میکروبی طبیعی مس و آلیاژهای آن مانند برنج ، به طور چشمگیری حضور باکتری های رشته ای را کاهش میدهد.

این فلز با جلوگیری از تولید مثل و تخریب DNA باکتری ها، آنها را از بین می برد.

نصب و به کارگیری سطوح مسی یا برنجی با آلیاژ مس بالا ،  میکروب MRSA و دیگر عفونت های بیمارستانی را نیز از بین می برد.


 
 
ساعت ٤:۱۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: خطرات ظروف آلومینیومی

ظروف آلومینیومی :

ظروف آلومینیومی سبک هستند و به خوبی گرما را انتقال می دهند. بیشتر از نیمی از ظروف پخت و پز که امروزه به کار برده می شوند، آلومینیومی هستند.

بعضی شواهد حاکی از آن است که آلومینیوم در درازمدت باعث بیماری آلزایمر  می شود که البته این رابطه هنوز کاملا به اثبات نرسیده است.

بعضی نظریه ها نیز مطرح است که جوش آوردن آب در کتری های آلومینیومی می تواند باعث بروز بیماری هایی همچون زخم معده،  کولیت، خشکی دهان، یبوست  و تغییر رنگ زبان شود.

افرادی که هرروز از ظروف آلومینیومی پوشش داده نشده برای پخت و پز و نگهداری مواد غذایی استفاده می کنند، تقریبا 5/3 میلی گرم آلومینیوم در روز وارد بدن خود می کنند. هر چه غذا بیشتر در این ظروف پخته یا نگهداری شود، مقدار آلومینیوم وارد شده به آن بیشترمی شود. البته سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که بزرگسالان می توانند بیشتر از 50 میلی گرم آلومینیوم را در روز بدون هیچ ضرری دریافت کنند. زیرا بسیاری از داروهای معمول حاوی آلومینیوم هستند، مثلا یک عدد قرص آنتی اسید حاوی 50 میلی گرم و یک قرص آسپیرین حاوی 20-10 میلی گرم آلومینیوم است.

سبزیجات برگی شکل و غذاهای اسیدی یا نمکی همچون گوجه فرنگی، مرکبات و ریواس اگر در ظروف آلومینیومی قرار داده شوند، بیشترین آلومینیوم را به خود جذب می کنند و باعث می شوند آلومینیوم به مقدار زیاد وارد غذا شود. همچنین باعث می شوند روی این ظروف حالت سوراخ سوراخ بگیرد. بنابراین پختن این مواد در ظروف آلومینیومی توصیه نمی شود.

برای جلوگیری از وارد شدن آلومینیوم به غذا، از نگهداری مواد غذایی در ظروف آلومینیومی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد. در بعضی مناطق، آب حاوی مواد معدنی و قلیا بوده که ممکن است روی سطح ظروف آلومینیومی رسوب کند. پختن غذاهای اسیدی، نمکی یا قلیایی در ظروف آلومینیومی می تواند باعث سیاه شدن این ظروف شود، البته تغییر رنگ و لکه دار شدن این ظروف روی کیفیت پخت غذا تاثیری ندارد. برای برطرف کردن رنگ یا لکه، غوطه ور کردن ظرف در محلول آب و آب لیمو یا سرکه مفید است.


 
 
ساعت ٤:۱٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/٧  کلمات کلیدی: مخلوط‌ نمک‌ و سرکه‌ برای براق کردن ظروف برنجی

اگر می ‌خواهید ظروف‌ برنجی‌ کدر را براق‌ کنید، از مخلوط‌ نمک‌ و سرکه‌ بهره‌ بگیرید. خمیر حاصل‌ را با پارچه ‌ای‌ لطیف‌ روی‌ قسمت‌ کدر بمالید.

- ظروف‌ مسی‌ را با مالیدن‌ لیموترش‌ براق‌ کنید. برای‌ پاک ‌کردن‌ قسمت‌های‌ بسیار کثیف‌ نصف‌ یک‌ لیموترش‌ را در نمک‌ فرو ببرید و روی‌ قسمت‌ مورد نظر بمالید.

- برای‌ پاک‌ کردن‌ جرم‌ کتری، یک‌ فنجان‌ سرکه‌ را در کتری‌ بریزید و بجوشانید. سپس‌ کتری‌ را بشویید.

- با استفاده‌ از جوش‌ شیرین‌ لکه‌ قهوه‌ و چای‌ را از سطح‌ فنجان‌ها و بشقاب‌های‌ ملامین‌ و پلاستیک‌ پاک‌ کنید.

- برای‌ از بین‌ بردن‌ بوی‌ نامطبوع‌ و تند ظروف‌ پلاستیکی‌ نو، ابتدا آنها را بشویید و خشک‌ کنید. سپس‌ یک‌ تا دو روز در فریزر بگذارید.

- برای‌ براق ‌کردن‌ ظروف‌ شیشه ‌ای‌ آنها را در محلول‌ آب‌ و سرکه‌ بخیسانید و سپس‌ بشویید.

- اگر روی‌ ظروف‌ چینی، لکه‌ قهوه‌ یا چای‌ مشاهده‌ می‌کنید، با دستمال‌ مرطوب‌ آغشته‌ به‌ جوش‌ شیرین‌ آن‌ را پاک‌ کنید.

- برای‌ تمیز کردن‌ کارد زنگ‌ زده، یک‌ سیب‌زمینی‌ را نصف‌ کنید و سطح‌ بریده‌ آن‌ را در جوش ‌شیرین‌ فروکنید. سپس‌ تیغهِ کارد را با آن‌ مالش‌ دهید تا براق‌ شود