ساعت ٥:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: نکته های خانه داری

پاک کردن اثر مداد از روی دیوار

خمیر دندان برای پاک کردن اثر مداد از روی دیوار موثر است. خمیر دندان را با پارچه روی آن بمالید کاملا پاک می شود.


تمیز کردن و برق انداختن وسائل

برای تمیز کردن و برق انداختن ظرفشوئی یا وسائل استیل و یا گوشی تلفن، پنبه را آغشته به الکل کنید و به سطح آن بمالید.


پاک کردن اثر رنگ از روی شیشه

رنگ کهنه و یا خشک شده یا قلم مو ها با استون پاک می شود. شیشه ها را با پارچه آغشته به استون پاک کنید، اثری از رنگ باقی نمی ماند.


پوست کندن تخم مرغ آب پز

تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود 1 دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم کنده می شود.


چه کنیم تخم مرغ هنگام آب پز شدن ترک نخورد.

قبل از اینکه تخم مرغ را آب پز کنید درون ظرف مورد نظر کمی نمک بریزید، دیگر تخم مرغها ترک بر نمی دارد.


کندن پوست گردو

اگر گردوی خشک را در آب نمک بخوابانید، بعد از چند ساعت حالت گردوی تازه پیدا می کند و پوستش به راحتی کنده می شود.


پاک کردن لکه های قهوه، کاکائو، شیر

لکه های قهوه، کاکائو، شیر را با آب نیم گرم و صابون پاک می شود، اگر کمی از رنگ آن باقی ماند بوسیله جوهر ترشک پاک می شود.


آبگوشت پرمایه !

برای آنکه آبگوشت شما غلیظ تر و پرمایه تر شود چند تکه نان به داخل آن بیندازید.


اسپاگتی نچسب !

برای آنکه برنج، ماکارونی، اسپاگتی یا هر ماده نشاسته دار دیگر هنگام پختن به هم نچسبد، قبلاً دو قاشق روغن خوراکی به آب آن اضافه کنید مشکل شما حل خواهد شود.


سفید مثل یاس !

اگر هنگام پختن پلو یا کته یعنی زمانی که برنج در داخل آب شروع به جوشیدن می کند، مقدار کمی آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره یا یک تکه زاج سفبد به آب برنج اضافه کنید، نه تنها پلو یا کته را مانند یاس سفید می کند، بلکه دانه های آن را نیز از هم جدا ساخته مانع از چسبیدن آنها به یکدیگر و در نتیجه له شدن برنج می شود.


جلوگیری از وارفتن غذا !

برای آنکه مواد خوراکی مانند کوفته و غیره در آب از هم نپاشد و به اصطلاح وا نرود قدری آرد یا تخم مرغ به آن بیفزاید و حرارت آتش را زیاد کنید.


کف جانانه !

برای آنکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر کف کند، قدری نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع لازم کف خواهد کرد.


خاصیت روغن!

هنگام جوشاندن برنج، لویبا وحبوبات دیگر یک کاغذ روغنی را به بالای قابلمه یا دیگ بمالید و یا چند قطره روغن خوراکی به آن اضافه کنید این کار باعث خواهد شد که محتوی دیگ یا قابلمه دیرتر از حد معمول بجوشد و در نتیجه طعم و مزه آن بهتر و لذیذتر خواهد شد.


نمک ناپز !

هنگام پختن نخود و لوبیا سایر حبوبات هیچگاه به آن نمک نزنید زیرا سفت خواهد شد و دیرتر می پزد.


 
 
ساعت ٥:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی:

پاک کردن اثر مداد از روی دیوار

خمیر دندان برای پاک کردن اثر مداد از روی دیوار موثر است. خمیر دندان را با پارچه روی آن بمالید کاملا پاک می شود.


تمیز کردن و برق انداختن وسائل

برای تمیز کردن و برق انداختن ظرفشوئی یا وسائل استیل و یا گوشی تلفن، پنبه را آغشته به الکل کنید و به سطح آن بمالید.


پاک کردن اثر رنگ از روی شیشه

رنگ کهنه و یا خشک شده یا قلم مو ها با استون پاک می شود. شیشه ها را با پارچه آغشته به استون پاک کنید، اثری از رنگ باقی نمی ماند.


پوست کندن تخم مرغ آب پز

تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود 1 دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم کنده می شود.


چه کنیم تخم مرغ هنگام آب پز شدن ترک نخورد.

قبل از اینکه تخم مرغ را آب پز کنید درون ظرف مورد نظر کمی نمک بریزید، دیگر تخم مرغها ترک بر نمی دارد.


کندن پوست گردو

اگر گردوی خشک را در آب نمک بخوابانید، بعد از چند ساعت حالت گردوی تازه پیدا می کند و پوستش به راحتی کنده می شود.


پاک کردن لکه های قهوه، کاکائو، شیر

لکه های قهوه، کاکائو، شیر را با آب نیم گرم و صابون پاک می شود، اگر کمی از رنگ آن باقی ماند بوسیله جوهر ترشک پاک می شود.


آبگوشت پرمایه !

برای آنکه آبگوشت شما غلیظ تر و پرمایه تر شود چند تکه نان به داخل آن بیندازید.


اسپاگتی نچسب !

برای آنکه برنج، ماکارونی، اسپاگتی یا هر ماده نشاسته دار دیگر هنگام پختن به هم نچسبد، قبلاً دو قاشق روغن خوراکی به آب آن اضافه کنید مشکل شما حل خواهد شود.


سفید مثل یاس !

اگر هنگام پختن پلو یا کته یعنی زمانی که برنج در داخل آب شروع به جوشیدن می کند، مقدار کمی آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره یا یک تکه زاج سفبد به آب برنج اضافه کنید، نه تنها پلو یا کته را مانند یاس سفید می کند، بلکه دانه های آن را نیز از هم جدا ساخته مانع از چسبیدن آنها به یکدیگر و در نتیجه له شدن برنج می شود.


جلوگیری از وارفتن غذا !

برای آنکه مواد خوراکی مانند کوفته و غیره در آب از هم نپاشد و به اصطلاح وا نرود قدری آرد یا تخم مرغ به آن بیفزاید و حرارت آتش را زیاد کنید.


کف جانانه !

برای آنکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر کف کند، قدری نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع لازم کف خواهد کرد.


خاصیت روغن!

هنگام جوشاندن برنج، لویبا وحبوبات دیگر یک کاغذ روغنی را به بالای قابلمه یا دیگ بمالید و یا چند قطره روغن خوراکی به آن اضافه کنید این کار باعث خواهد شد که محتوی دیگ یا قابلمه دیرتر از حد معمول بجوشد و در نتیجه طعم و مزه آن بهتر و لذیذتر خواهد شد.


نمک ناپز !

هنگام پختن نخود و لوبیا سایر حبوبات هیچگاه به آن نمک نزنید زیرا سفت خواهد شد و دیرتر می پزد.


 
 
ساعت ٥:۱٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: 13مورد استفاده از مایکروویو که تا به حال نمی دانست

13مورد استفاده از مایکروویو که تا به حال نمی دانستید

بیشتر ما از مایکروویو تنها برای پختن غذا و یا گرم کردن آن استفاده می کنیم. اما آیا می دانستید که از این دستگاه استفاده های بیشتری نیز می توان کرد؟ ما در این مقاله به چند مورد از آنها اشاره می کنیم.


1- ضدعفونی کردن و دفع بوی بد اسکاچ ظرفشویی

اگر بعد از شستن ظرف ماهی، اسکاچ و اسفنج ظرفشویی تان بوی بد ماهی گرفت ، آن را دور نیندازید. اسکاچ را در یک ظرف آب و آبلیمو یا سرکه خیس کنید ، سپس آن را به مدت یک دقیقه در مایکروویو بگذارید. برای برداشتن اسکاچ از داخل مایکروویو حتما دستکش مخصوص آشپزی تان را به دست کنید. اسکاچ شما بوسیله حرارت مایکروویو کاملا ضدعفونی شده و بوی بد خود را از دست خواهد داد.


2- تمام مواد غذایی شام تان را تنها در 10 دقیقه بپزید

می توانید ماهی قزل آلا و سبزیجات و سیب زمینی تان را در مدت زمان بسیار کمی در این دستگاه برای شام آماده کنید. برای سرخ کردن ، پختن ، بخار پز کردن غذاهایتان از مایکروویو استفاده کنید. تنها باید برای هر نوع طبخ غذا مدت زمان دستگاه را تنظیم کنید.


3- تخته گوشت ( یا تخته خرد کن سبزی) را در مایکروویو ضدعفونی کنید

تخته گوشت را به خوبی بشویید ، یک لیمو تازه روی آن بمالید ، سپس به مدت یک دقیقه در مایکروویو بگذارید تا حرارت دستگاه به خوبی آن را ضدعفونی کند.


4- پختن سیب زمینی

درست است که مایکروویو نمی تواند سیب زمینی شما را کبابی و برشته کند اما می تواند آن را درمدت 4 دقیقه به خوبی بپزد. می توانید باقی غذاهایتان را نیز به طور همزمان در مایکروویو بپزید . با یک چنگال سیب زمینی را سوراخ کرده و به مدت دو دقیقه در دستگاه بگذارید. بعد از دو دقیقه آنها را بیرون آورده و باز به مدت 2 و یا 3 دقیقه دیگر در مایکروویو بگذارید . برای درست کردن پوره سیب زمینی ، قبل از اینکه شیرا را به سیب زمینی اضافه کنید کمی شیر را حرارت دهید. ( بعد از سرد شدن شیر و سیب زمینی آنها را با هم مخلوط کنید و بهم بزنید تا پوره سیب زمینی شما آماده شود).


5- نرم کردن شکر قهوه ای

شکر را در یک ظرف پلاستیکی بگذارید کمی آب به آن اضافه کنید ، و با حرارت متوسط 10 تا 20 ثانیه در مایکروویو بگذارید.

6- نرم کردن عسل

معمولا زمانیکه عسل را برای مدت زمان طولانی در یخچال می گذارید سفت و غیر قابل استفاده می شود. برای نرم کردن عسل می توانید آن را به مدت 30 ثانیه و یا یک دقیقه در مایکروویو گذاشته و بعد میل کنید.


7- حرارت دادن خمیر

می توانید خمیر نان و یا خمیر غذایتان را در حدود 15 دقیقه در مایکروویو بگذارید و بسرعت غذایتان را آماده کنید. خمیر را در یک کاسه بزرگ بگذارید و روی آن را با یک پلاستیک بپوشانید . 250 گرم آب در یک کاسه بریزید و در پشت کاسه خمیر بگذارید. حرارت مایکروویو را تا حد امکان کم کنید. (10 درصد قدرت مایکروویو). بمدت 3 دقیقه خمیر را حرارت دهید ، بعد بگذارید بمدت 3 دقیقه دیگر نیز در مایکروویو بماند. سه دقیقه دیگر هم آن را حرارت دهید ، بعد دوباره بگذارید 6 دقیقه دیگر نیز در دستگاه بماند. اکنون خمیر شما پف کرده و آماده است.


8- گرم کردن محصولات آرایشی

ممکن است بعضی ها عادت داشته باشند کرم های آرایشی شان را در یخچال بگذارند. گرم شدن یک کرم آرایشی ممکن است پانزده تا بیست دقیقه از وقت شما را بگیرید. اما با استفاده از دستگاه مایکروویو براحتی می توانید این زمان را به حداقل برسانید. (البته قبل از زدن کرم روی صورت گرمی آن را با دست تان امتحان کنید تا صورت تان نسوزد. ) یا برای امتحان دقیق تر آن را با ساق پایتان بمالید و اگر هنوز سرد بود باز هم در مایکوویو گذاشته و حرارت دهید. برای اینکه دستگاه تان کثیف نشود می توانید کرم را داخل یک ظرف مخصوص مایکروویو بگذارید.


9- برشته کردن سیر

اگر بخواهید سیر را داخل یک ماهیتابه بریزید و روی گاز آن را سرخ کنید این کار در حدود 45 دقیقه وقت شما را می گیرد. اما اگر این کار را با دستگاه مایکروویو انجام دهید ، حداکثر 8 دقیقه طول می کشد. برای این کار سر سیر را ببرید تا حبه های سیر مشخص شوند. حبه ها را در یک ظرف کوچک و عمیق بگذارید ، آن را با فلفل ترکیب کنید و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون به مخلوط تان اضافه کنید. 2 قاشق غذاخوری آب ته ظرف بریزید و روی ظرف را با یک پلاستیک بپوشانید و در حدود 7 دقیقه درمایکروویو بگذارید ، بعد از اینکه 7 دقیقه تمام شد ، چند لحظه ای صبر کنید و بعد ظرف را از دستگاه بیرون بیاورید و باز هم برای برداشتن پلاستیک از ظرف چند لحظه ای صبر کنید.


10- کباب کردن غذاها

برای اینکه زمان پخت سبزیجات را کاهش بدهید ، می توانید هر کدام را به صورت جداگانه در مایکروویو بپزید و بعدا آنها را روی کباب پز طبخ کنید. سیب زمینی ها را به مدت 2 دقیقه در دستگاه حرارت دهید ، سپس فلفل دلمه ای ها را برای یک دقیقه در مایکروویو بگذارید. بعد از آن ، سبزیجات دیگر غذایتان را هم به طور جداگانه در دستگاه بگذارید . غذایتان زودتر آماده شد یا نه؟


11- از مرکبات تان آب میوه بیشتری بگیرید

آب میوه گرفتن از یک لیموشیرین یا لیمو ترش که تازه از یخچال بیرون آورده شده سخت است . اما برای اینکه کارتان راحت تر شود و بتوانید از آنها آب میوه بیشتری بگیرید آنها را تنها برای 20 ثانیه در مایکروویو بگذارید.


12- برشته کردن آجیل ، نان و نارگیل

برای برشته کردن مواد غذایی تان نیز می توانید از مایکروویو استفاده کنید ؛ برشته کردن آجیل و نان و ...با استفاده از مایکروویو زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. در صورتیکه اگر بخواهید با استفاده از یک ماهیتابه این کار را انجام دهید باید سه برابر زمان بگذارید. آجیل یا نان و ... را در یک بشقاب بریزید و آنها را پراکنده کنید بطوریکه بهم نچسبند و برای 2 یا 3 دقیقه در مایکرویو بگذارید. هر یک دقیقه بشقاب را از دستگاه بیرون بیاورید و بشقاب را تکان دهید . به یاد داشته باشید که بعد از اینکه بشقاب را از دستگاه بیرون آوردید ، بگذارید مواد داخل آن برای یک دقیقه ای بمانند تا سرد شوند و بعد آنها را میل کنید.


13- پختن سبزیجات

آیا برای پختن سبزیجات به دنبال یک قابلمه آب هستید؟ آیا می دانستید که می توانید سبزیجات تان را در دستگاه مایکروویو بدون آب بپزید؟ اگر می توانید سبزیجات تان را بصورت یک لایه داخل یک بشقاب پهن کنید ، با پلاستیک بشقاب را بپوشانید و با حرارت بالا آنها را بپزید. البته زمان پخت سبزیجات مختلف ، متفاوت است ؛ اگر سبزیجات شما ترد هستند ، مانند اسفناج ، قارچ یا نخود فرنگی بعد از سی ثانیه آنها را از دستگاه بیرون بیاورید؛ اما برای سبزیجاتی مانند هویج این زمان 4 دقیقه می باشد.


 
 
ساعت ٥:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: نحوه تمیز کردن لوازم برقی

نحوه تمیز کردن لوازم برقی

معمولا وسایل برقی بعد از مدتی استفاده کثیف و آلوده می‌شوند، لک غذاها و مواد مورد استفاده از روی آن معمولا به راحتی پاک نمیشود . چاره چیست؟

قسمت‌ بیرونی‌ و دیواره‌های‌ وسایل‌ برقی‌ را بعد از پاک‌ کردن‌ با دستمال‌ مرطوب، به‌ وسیله‌ پنبه‌ آغشته‌ به‌ الکل‌ صنعتی‌ براق‌ و تمیز کنید.

- برای‌ جرم‌ گیری‌ اتوی‌ بخار و رفع‌ گچ، مقداری‌ سرکه‌ سفید (سرکه‌ تصفیه ‌شده) داخل‌ محفظه‌ آب‌ آن‌ بریزید. بعد از 1 ساعت، آن‌ را خالی‌ کنید؛ و سپس‌ با چند بار پر و خالی‌ کردن‌ از آب، محفظه‌ را شستشو دهید.

- بخش‌های‌ قابل‌ شستشوی‌ آبمیوه‌گیری‌ ممکن‌ است‌ در اثر استفاده‌ زیاد رنگ‌ گرفته‌ باشند. برای‌ پاک‌ کردن‌ و نیز جلوگیری‌ از رنگ ‌گرفتن‌ آنها، یک ‌دوم‌ فنجان‌ مایع‌ سفید کننده، یک‌ چهارم‌ فنجان‌ جوش‌ شیرین‌ و چهار فنجان‌ آب‌ گرم‌ را با هم‌ مخلوط‌ کنید و با اسفنج‌ روی‌ قسمت‌های‌ مورد نظر بمالید. همچنین‌ می‌‌توانید به‌ مدت‌ ده‌ دقیقه‌ آنها را در این‌ مایع‌ بخیسانید. سپس‌ بشویید و کاملاً خشک‌ کنید.

- دستمال‌ آغشته‌ به‌ آب‌ لیموترش‌ تازه‌ یا الکل‌ نیز برای‌ تمیز کردن‌ مایکروویو و از بین ‌بردن‌ چربی‌ها بسیار سودمند است. هرگز از دستمال‌ زبر، اسکاچ‌ یا سیم‌ ظرفشویی‌ برای‌ تمیز کردن‌ دستگاه‌ استفاده‌ نکنید. برای‌ پیشگیری‌ از پاشیدن‌ چربی‌ غذا به‌ دیواره‌ها بهتر است‌ هنگام‌ پخت‌ روی‌ غذاهای‌ چرب‌ را با سلفون‌ بپوشانید.

- اثر انگشت‌ بچه‌ها بر صفحه‌ تلویزیون‌ منظره‌ نازیبایی‌ به‌ وجود می‌ آورد. تلویزیون‌ را هنگام‌ تمیز کردن‌ خاموش‌ کنید. ابتدا با یک‌ دستمال‌ خشک‌ غبار آن‌ را بگیرید؛ و سپس‌ با پنبه‌ آغشته‌ به‌ محلول‌ آب‌ و الکل‌ صفحه‌ تلویزیون‌ را تمیز کنید. الکل‌ لکه‌های‌ چرب‌ و اثر انگشت‌ را برطرف‌ می‌ کند. توصیه‌ می‌شود از دستمال‌ حوله‌ای‌ و پرزدار استفاده‌ نکنید. دیواره‌های‌ غیرشیشه‌ ای‌ تلویزیون‌ را نیز می‌‌توانید با پارافین‌ مایع‌ براق‌ کنید و با دستمال‌ خشک، چربی‌ اضافی‌ را بگیرید و براق‌ کنید. این‌ روش‌ برای‌ تمیز کردن‌ ضبط‌ صوت‌ و ویدئویی‌ که‌ رنگ‌ تیره‌ دارند هم‌ مناسب‌ است.


 
 
ساعت ٤:٥٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: نمونه‌های خانه‌داری،استفاده بهینه از وسائل قدیمی

نمونه‌های فوق‌العاده خانه‌داری،استفاده بهینه از وسائل قدیمی!

وسایل قدیمی با کاربردی جدید

از این وسایل قدیمی چگونه استفاده کنیم؟

یکی از نشانه های تیزهوشی این است که از وسایل قدیمی استفاده بهینه کنیم.


1. قابهای قدیمی را به عنوان جایی برای وسایل حمامتان استفاده کنید. فقط یک ورق کاغذ رنگی یا یک تکه پارچه رنگی در کف قاب بگذارید که ظاهر زیبایی داشته باشد.



2. شانه های مسواک رشته های ابریشمی بلال را به راحتی می کند.


3. برای مهمانی ها، یخ را در سبدی بریزید و زیر آن سطل یا کاسه ای بگذارید. آب، داخل این سطل ریخته می شود و یخ درون سبد می ماند.


4. برای شیرینی پختن دیگر لازم نیست آشپزخانه تان را شلوغ کنید. مایع را در بطری سس کچاپ بریزید و آن را فشار دهید.




5. دیگر لازم نیست دنبال کلیپس یا کش مویتان بگردید. آنها را دورتادور لوله های تیوپی شکل بگذارید.

6. روغن مایع کفشهایتان را براق می کند. با دستمال مرطوبی کفشتان را تمیز کنید سپس یک قطره روغن روی سطح کفش بچکانید و با آن واکس بزنید.




7. چندتا سوزن، میخ، پیچ، دگمه، سنجاق قفلی را داخل قوطی کبریت بگذارید تا هروقت خواستید چیزی را بدوزید در دسترستان باشد.




8. جعبه نوار خالی دارید؟ سیم هدفن یا گوشیتان را بپیچید و داخل جعبه نوار بگذارید.


9. پلاستیک هایتان را در جعبه خالی دستمال کاغذی بگذارید تا همیشه در دسترستان باشد.



10. کلاه حمام جای مناسبی برای کفش هایتان در مسافرت است. با استفاده از کلاه حمام، لباسهایی که در چمدان کنار کفشهایتان است دیگر کثیف نمی شود.


 
 
ساعت ٤:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: چطور مشکل وسایل اضافی را حل کنیم

چطور مشکل وسایل اضافی را حل کنیم

یکی از مشکلات اساسی در اکثر آپارتمان‌های کوچک نداشتن انباری یا کمدهای دیواری به اندازه کافی است.

بسیاری از وسایل ریز، خانه‌های کوچک را درهم‌برهم نشان می‌دهند. در بعضی کشورها تیمی از کارشناسان، کار جمع‌آوری و تقسیم‌بندی وسایل را بر عهده می‌گیرند. اگر دسترسی به این افراد ندارید یا مایلید خود آن را انجام دهید، از روش خاص آن استفاده کنید. نیاز شما انگیزه‌ انجام آن است.

همه ما از بچگی شروع به جمع کردن چیزهای مختلف می‌کنیم. بعضی از آن‌ها تا مدتی قابل استفاده‌اند و بعد کاربردی ندارند و بعضی مثل دفتر خاطرات یا آلبوم دوره دبیرستان همیشه پیش ما باقی می‌مانند. فرق بین چیزهایی که می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم، یعنی لذت بردن از یک محیط کوچک یا این که ندانیم با آن‌ها چه کار کنیم؟

از تمام چیزهای خرده‌ریز یک لیست تهیه کنید و آن‌ها را به عنوان فهرست کالا در نظر بگیرید.

وسایلی را که احتیاج دارید و آن‌هایی را که چون حس خوبی در شما ایجاد می‌کنند، می‌خواهید نگه دارید، با زدن علامت از هم جدا کنید.

در دسته سوم چیزهایی را قرار دهید که احتیاجی به آن‌ها ندارید و چهارم مخصوص چیزهای دور ریختنی است.

با این روش می‌توانید چیزهایی را که به شما تعلق دارند، کم کنید. اتاق به اتاق رفته و چیزهای اضافی را با این سیستم جدید از هم تشخیص دهید. بعد از چند ساعت جعبه‌های مختلفی خواهید داشت شامل چیزهای مورد نیاز، اشیایی که دوست دارید باز پیش خود نگه دارید، چیزهایی که باید به دیگران ببخشید و کوهی از زباله که باید دور ریخته شوند.

کمد، انباری یا هر جای ممکن را برای استفاده بیشتر به دو قسمت ‌پوشیده مانند پستوها و کابینت‌ها و باز مثل کتابخانه، قفسه‌ها، طاقچه‌ها و حتی میزها تقسیم بندی کنید. خلاق باشید. البته نه به این معنی که مثلا لباس‌های زمستانی‌ را در فر قرار دهید! جدای از شوخی، با کمی ابتکار انباری شما از این به بعد جای نگه‌داری اشیاء باارزش خواهد شد پس تا جای ممکن آن را با سلیقه درست کنید و خوب نگه دارید.‌

اما سخت‌تر از همه آن که به این نظم ادامه دهید. اگر آپارتمان کوچک خود را به عنوان محیطی همیشه مرتب در نظر بگیرید، چیزهایی را خواهید داشت که واقعا به آن‌ها احتیاج دارید پس باید هر چیز جدیدی که وارد آن می‌کنید، یک چیز دیگر را به جای آن کم کنید. به خاطر داشته باشید این تنها راه برنگشتن به ریخت‌و پاش و وضع قبلی است.


 
 
ساعت ٤:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: چند فایده سرکه سفید برای نظافت منزل

چند فایده سرکه سفید برای نظافت منزل

سرکه به عنوان یک ماده طبیعی، تمیزکننده موثری برای نظافت منزل است.


۱) لوله فاضلاب: ریختن نصف پیمانه جوش شیرین و نصف پیمانه سرکه در لوله فاضلاب، باعث باز شدن راه لوله می‌شود و از طرفی بوی بد را برطرف می‌کند. از این ۲ ماده هر چند هفته استفاده کنید.

۲) پرده پلاستیکی حمام: برای از بین بردن کپک، پرده را با مخلوطی از یک پیمانه سرکه و کمی ماده پاک کننده بشویید.

۳) دوش: برای از بین بردن لایه ‌های رسوب از روی دوش، کمی سرکه به آن بمالید و با برس تمیز کنید.

۴) لباس: برای نرم و خوش بو کردن لباس ‌ها، یک چهارم پیمانه سرکه را جایگزین ماده نرم کننده شیمیایی کنید.

۵) کف پلاستیکی: مقداری سرکه به آب داغ اضافه کنید و کف اتاق و یا آشپزخانه را که روکش یا کف پوش پلاستیکی دارد، بشویید.

۶) پنجره ‌ها: مخلوطی از ۵۰ درصد سرکه و ۵۰ درصد آب برای تمیز کردن پنجره ‌ها مناسب است.

۷) ظروف چرب: ۲ قاشق غذاخوری سرکه را به کمی مایع ظرف شویی اضافه کنید تا قدرت تمیزکنندگی آن افزایش یابد.


 
 
ساعت ٤:٤٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: روشهای آسان خانه داری

روشهای آسان خانه داری

اگر ما بتوانیم از شیوه هایی استفاده کنیم تا وسایل مان را تمیز و نو نشان دهد قطعا به صرفه جویی خانواده کمک کرده ایم و این کار تنها مختص خانم خانه نمی باشد بلکه تمام اعضای خانواده می توانند مراقبت از وسایل خود را، خود بر عهده داشته باشند و هدف ما از بیان ستونی تحت عنوان «خانه داری» این است که علاوه بر ارائه راهکارهای کاربردی و علمی و استفاده از مواد در دسترس و ارزان قیمت، خانواده ها را کمک کنیم تا با الگوی صحیح استفاده از لوازم و وسایل در خانواده آشنا شوند.


کمد لباس

* سالی ۲ بار لباس هایی را که نیاز ندارید از کمد لباس خود خارج کنید (یک بار لباس های زمستانی و یک بار لباس های تابستانی).

* شیشه های خالی ادوکلن و عطر را به حالت باز در کمد و کشوهای لباس خود قرار دهید تا لباس ها بوی خوش بگیرد.

* برای جلوگیری از گیر کردن لباس به خرده چوب، دیواره و طبقات کمد و دراور را با کاغذ بپوشانید.


کفش

* کفش نو را چند روز با جوراب ضخیم در منزل بپوشید تا کمی جا باز کند.

* برای طول عمر کفش و خشک شدن کامل کفش ها سعی کنید کفش ها را هر روز جا به جا کنید و اگر دو یا چند جفت کفش دارید هر روز به تناوب از یکی از آن ها استفاده کنید.

* پاشنه های چوبی را با واکس مخصوص اثاثیه چوبی برق بیندازید.

* برای از بین بردن لکه های روغن از روی چرم، کمی مایع ظرف شویی به آن بمالید و بگذارید خشک شود و سپس روی آن را واکس بزنید.


کیف

* کیف هایی را که استفاده نمی کنید در رو بالشت هایی که مورد نیاز نیست و به شکل کیسه است قرار دهید.

* مواد آرایشی و کرم دست باعث لکه و کهنه شدن دسته کیف می شود. بنابراین قبل از برداشتن کیف دست خود را بشویید.

* برای تمیز کردن کیف چرمی با مواد مخصوص، مواد را به پارچه بمالید و مستقیم در کیف قرار ندهید.


سطح شیشه ای عاری از گرد و خاک

* برای جلوگیری از نشستن گرد و خاک روی سطح شیشه ای، یک قاشق غذاخوری نرم کننده لباس را در یک لیتر آب ولرم مخلوط کنید و بااستفاده از پارچه شیشه را تمیز کنید.


کارد و چنگال نقره ای

* برای از بین بردن لکه و برگرداندن جلا، کارد و چنگال های نقره ای را روی کاغذ آلومینیومی طوری قرار دهید که هر کدام با کاغذ در تماس باشد و سپس یک قاشق غذاخوری جوش شیرین بپاشید و کاملا با آب گرم بپوشانید و پس از ۱۵ دقیقه بشویید.


تمیز کردن صندلی های تراس

* برای تمیز کردن صندلی های سفید پلاستیکی کمی خمیر دندان را به برس نرم بمالید و محکم بسایید و سپس با پارچه تمیز کنید.


تمیز کردن لوسترهای سقفی

* با پارچه خیس شده و مخلوطی از آب و سرکه سفید لوسترها را تمیز کنید.

* برای جلوگیری از ریزش آشغال و آب سرکه روی دسته لوستر زیر آن چتر باز کنید تا آشغال و آب سرکه در آن جمع شود.


* برای از بین بردن لکه های کم رنگ از روی کاغذ دیواری، کمی نان سفید بیات روی آن بمالید.

* خراش روی میز چوبی را با مالیدن گردوی تازه کم رنگ کنید.

* چربی های داخل مایکروفر را با قرار دادن نصف لیمو در یک کاسه آب به مدت چند دقیقه در مایکروفر می توان برطرف کرد. سپس داخل آن را با پارچه مرطوب تمیز کنید.


جواهرات

* جواهرات را از صابون، لوسیون، عطر و اسپری مو که به آن ها ضرر می رساند دور نگه دارید.

* جواهرات را با مسواک نرم و یا پنبه آغشته به آب مقطر تمیز کنید.

* برای باز کردن زنجیر ظریف که گره خورده است، چند قطره روغن بادام روی زنجیر بریزید و با استفاده از سوزن به آرامی گره را باز کنید.



 
هئشفثی
ساعت ٤:۳۳ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: نکاتی مهم درباره نصب تابلو در منزل

نکاتی مهم درباره نصب تابلو در منزل!

آویزان کردن تابلو یکی از شیوه های بسیار عالی برای زیبا کردن اتاق است اما چیدمان قاب می تواند پر استرس باشد. آرام باشید. با توصیه های تخصصی ما در زمینه اینکه چگونه و کجا انها را نصب کنید (چقدر بالا نصب کنید) خانه شما هر چه بیشتر شبیه گالری خواهد شد.


در بالای کاناپه
لیندا کریسولو می گوید "مردم تمایل دارند که تابلو هایشان را در خیلی بالا نصب کنند. مرکز تصویر باید هم سطح چشم باشد".

در اتاق های نشینمن مردم معمولا استراحت می کنند و می نشینند بنابر این تابلو باید در سطح پایین تری باشد. بهترین کار برای اطمینان از اینکه تابلو شما در جای مناسب قرار دارد این است که آن را به اندازه پهنای یک دست (یک وجب) بالا تر از کاناپه نصب کنید.


در مقیاس
یکی از مشکلات معمول در نصب تابلو بالای کاناپه یا میز این است که در مقیاس مناسب قرار نمی گیرد. قاب هایی در سایز های خیلی کوچک یا خیلی بزرگ تمام چیدمان را عجیب و غریب می کند . کریسولو می گوید "مطمئن شوید که اندازه قاب کمتر از 3/2 اندازه کاناپه یا میز باشد" . برای مثال، اگر کاناپه 9 فوت طول داشته باشد قابی که بالای آن نصب می کنیم باید 6 فوت پهنا داشته باشد.


کاملترین چیدمان
خودتان را از نا امیدی و دیوار هایتان را از آسیب دیدن – از نصب کردن و دوباره نصب کردن و دوباره نصب کردن گروهی از تابلو ها و قاب ها نجات دهید.

اگر پرتره نصب می کنید کاغذ دیواری را علامت گذاری کنید که تصویر به کدام جهت نگاه می کند. از پرینترز تیپ برای اینکه دیوار سوراخ نشود استفاده کنید تا جای صحیح تابلو را مشخص کنید.


توازن دیداری ایجاد کنید
وقتی چندین تابلو را گروهی آویزان می کنید، توازن دیداری بسیار مهم می باشد. کریسولو می گوید در چیدمان گروهی تابلو های سنگین و بزرگ را در سمت چپ قرار دهید. بدلیل اینکه دید از سمت چپ شروع می شود توازن را باید برقرار کرد. اگر تابلو هایتان زوج هستند بزرگترین و سنگین ترین را در وسط بچینید.


بر روی کاغذ دیواری راه راه عمودی
چیدمان متقارن نقاط مرکزی برجسته و ساده ای را بوجود می آورند. قاب های تمام سفید و حصیری در سه رنگ این گروه را یکی می کند. کریسولو می گوید من دوست دارم از فرم های یکسان برای ایجاد همانندی استفاده کنم.


آمیختن و یکی کردن گالری
چیدمان کردن مانند گالری ساده ترین راه حل برای دیوارهای خالی و سفید است. مثلا می توانید از گلدان و بشقاب های تزئینی نیز استفاده کنید تابلو هایی را که بیشتر به چشم می آیند را در وسط قرار دهید کریسولو توصیه می کند اگر از فرم های مختلف استفاده می کنیم آن را با فاصله از هم قرار دهید تا بین هر تابلو فضای خالی دیده شود.


تراز کردن چیدمان
نصب تابلو های متفاوت در اتاق می تواند مشکل باشد، بویژه هنگامی که دیوار ها، درها، و یا پنجره ها بین تابلو ها فاصله بیاندازند. کریسولو می گوید هنگامی که تابلو ها را در اتاق نصب می کنید سعی نکنید که پایین و بالای فرم ها تراز باشند. کافی است که در حد متوسط تراز باشند.


در اتاق خواب
در اتاق خواب تابلوهای شخصی را انتخاب کنید مانند عکس های خانوادگی یا عکس خودتان. کریسولو توصیه می کند که اگر می خواهید تابلو ها را گروهی نصب کنید از یک نمونه عکس استفاده کنید یا سیاه و سفید یا تمام رنگی.


در آشپزخانه
در آشپزخانه تابلو را جایی بگذارید که بوسیله آب یا گرما آسیب نبیند. بالای میز نهار خوری یا بالای اپن آن را بگذارید.
کریسولو همچنین توصیه می کند که از گذاشتن تابلو های مربوط به اشپزی در آشپزخانه اجتناب کنید. می گوید " دوست ندارم در آشپزخانه تابلوی مارچوبه ببینم.

تابلوی انگور چینی با فرم های سنتی در آشپزخانه های سنتی کاربرد دارد. در آشپزخانه های مدرن سعی کنید از قاب های ضد زنگ با رنگ روشن استفاده کنید.


نصب تابلو به سبک های مختلف
مطمئن شوید که چیدمان شما با سبک دکوراسیونتان هماهنگی داشته باشد . کریسولو مس گوید چیدمان متقارن خیلی سنتی یا رسمی هستند. نامتقارن بودن مدرن است.

همچنین به تصویر و فرم آن نیز نگاه کنید. برای اتاق های به سبک کلبه از تابلو های چوب انگور چینی و برای اتاق های مدرن از تابلو های بزرگ استفاده کنید .


تابلو های بزرگ
تابلو ها با دیگر لوازم و دکور دست به دست هم می دهند تا داستانی دیداری را خلق کنند. مطمئن شوید که قاب ها و قفسه ها با هم هماهنگ هستند. کریسولو می گوید که تابلو ها را در جلو قفسه کتاب نصب کنید، پایه ها خود جزئی از دکوراسیون می شوند.


 
 
ساعت ٤:۳٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: ظرف کثیف در آشپزخانه ممنوع!

ظرف کثیف در آشپزخانه ممنوع!

چند نکته طلایی برای سهولت در کارهای خانه

بعضی ها از می پرسند: "چه طور می توانیم کمتر درگیر کارهای خانه باشیم تا بیشتر بتوانیم به مطالعه، ورزش، تربیت فرزندانمان، کارهای هنری وسایر علایق شخصی خود بپردازیم؟"

و ما می گوییم: "انجام کارهای خانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا سلامت و بهداشت جسمی و روانی همه اعضای خانواده را به همراه دارد. پس اگر طبق برنامه و اصول خاص خودش عملی گردد، لذت بخش تر می شود."

به نکات زیر توجه کنید:

1- ظرف کثیف در آشپزخانه ممنوع!

هیچ وقت از شستن ظرفها یک فنجان یا یک بشقاب غافل نشوید! اگر ظروف، به موقع و در دفعات مختلف شسته شوند، دیگر زمان خاصی را برای انجام این کار تلف نخواهید کرد.

2- برنامه ریزی برای خرید و نگهداری نان.

نان از مواد غذایی است که ریخت و پاش فراوانی دارد. بلافاصله پس از خرید نان، سفره ای پهن کنید، نان ها را به تکه های کوچک بریده و بلافاصله در فریزر قرار دهید. فقط یک بار در هفته نان بخرید.

3- سعی کنید بعضی کارها را یک جا انجام دهید.

مثلا برای سرخ کردن پیاز، یک عدد یا ده عدد تقریبا یک مدت زمان و انرژی صرف می شود. اما ما را در پیشرفت کار جلو می اندازد.

4- غذا، عصرانه و میوه را پشت میز میل کنید.

اگر عادت کنیم خورد و خوراکمان در آشپزخانه باشد، فقط همان قسمت از خانه مرتبا احتیاج به نظافت دارد و محدوده کمتری در معرض کثیف شدن قرار می گیرد. ضمنا چیدن و جمع کردن میز آشپزخانه راحت تر است و سریع انجام می پذیرد.

5- از وسایل مختلف برای آشپزی استفاده کنید.

استفاده از پلوپز، آرام پز زودپز می تواند کیفیت مطلوب با زمان کمتر را برایمان به همراه داشته باشد.

6- حتما برای هر وسیله جایگاه مشخصی انتخاب کنید.

هر شی، لباس، کفش و... باید واحد مخصوص به خود را دارا باشد. مثلا کفش های ورزشی در جا کفشی، طبقه سوم از بالا به پایین یا لباس های زمستانی، کمد اتاق بچه ها، در سمت چپ، طبقه بالا. می توانید دفترچه هایی تهیه کرده در آن مشخصات وسایل و جایگاه هر کدام را بنویسید و در صورت لزوم به آن مراجعه کنید.

در خانه قانونی وضع کنید که هر وسیله از هر جا که برداشته می شود مجددا به جایگاه خود برگشت داده شود.

7- گردگیری و کارهای ظریف خانه را خانوادگی انجام دهید.

اصلا لازم نیست برای گردگیری، خشک کردن ظروف و پهن کردن لباس ها وقت خاصی در نظر بگیرید. می توانید وقتی فرزندتان از مدرسه آمد یا همسرتان از سر کار، همان طور که به حرف های آن ها گوش می دهید، این کارها را انجام دهید.

چند عدد دستمال تهیه کنید و خانوادگی به تغییر دکوراسیون و برق انداختن شیشه ها و پارافین زدن وسایل چوبی بپردازید.

شما هم می توانید نکات دیگری به این چند مورد اضافه کنید و شاهد صرفه جویی در زمان خود باشید.


 
 
ساعت ٤:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: مهندسین آشپزخانه!

مهندسین آشپزخانه!

معمولا فراموش کردن نکات ساده‌ای در خصوص حفظ و نگهداری از آشپزخانه و وسایل داخل آن به صرف هزینه‌های بیشتر و ناخواسته منجر می‌شود. با رعایت برخی نکات ساده و پیشگیرانه می‌توانید همچون یک مهندس خانه، استفاده بهینه و اصولی‌تر از آشپزخانه و وسایل آن کنید.
نخست سری به هود بزنید، معمولا‌ فیلتر هوای آن پس از چند هفته به دلیل ورود ذرات چربی و ذراتی از این دست می‌گیرد و موجب وارد آمدن فشار به موتور آن می‌شود. حتماً هر چند هفته یک بار آن را تعویض کنید.

به سراغ یخچال می‌رویم. یک نکته را فراموش نکنید که یخچال شما باید فاصله کافی و مناسبی تا دیوار پشت آن داشته باشد تا بدین ترتیب فشار کمتری به موتور آن وارد شود فاصله‌ای در حد ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر ایده‌آل خواهد بود.

عدم بررسی و کنترل دقیق لاستیک دور در یخچال و فریزر موجب اتلاف حجم قابل توجهی از انرژی می‌شود، سعی کنید هر از چند گاهی به دقت لاستیک دور در یخچال و فریزر را بررسی کنید تا در صورت وجود معایبی، آن را برطرف کرده و از انتشار سرما به محیط جلوگیری کنید.

کشوهای آشپزخانه یکی دیگر از این موارد است. برخی از مدل‌های کشوی آشپزخانه‌ای به جهت نوع ساختاری که دارد، به روغن‌کاری نیز احتیاج دارد. چه خوب است که در هر ماه دقایقی را به روغن‌کاری کشوهای آشپزخانه بپردازید تا استفاده از آنها برایتان آسان‌تر شود.

لوله‌های سینک ظرفشویی ممکن است به مرور زمان کیپ شوند، بی‌آنکه خودتان متوجه شوید و زمانی متوجه آن می‌شوید که دیگر کار از کار گذشته و نشت آب وسایلی از این دست، شما را به زحمت می‌اندازد. خوب است هر از گاهی از مواد لوله‌بازکن موجود در فروشگاه ها استفاده کرده و در مجاری لوله ظرفشویی بریزید تا موانع احتمالی ایجاد شده را که در آینده برای شما دردسرساز خواهد شد، از میان بردارد.

اگر پایه کابینت آشپزخانه منزل شما فلزی است سعی کنید مانع از رسیدن آب به آن شوید. مثلاً به هنگام شست و شوی کف آشپزخانه تا آنجایی که امکان دارد سعی کنید مانع از رسیدن آب به پایه کابینت شوید چون به مرور زمان و در صورت تکرار، پوسیدگی و زنگ‌زدگی کابینت رخ خواهد داد.

نکته آخر کنترل دقیق تاج‌های مدور اجاق گاز آشپزخانه است. خوب است آنها را هم، هر از چندگاهی بررسی کنید چون ممکن است ذرات چربی و غذا سوراخ آنها را مسدود کرده باشند و مانع سوختن مناسب و کامل گاز شوند


 
 
ساعت ٤:٢۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: با گرد موافقید یا چهار گوش؟

با گرد موافقید یا چهار گوش؟

حتما شما هم هنگام خرید میز برای آشپزخانه‌تان سردرگم شده‌اید که چه میزی و با چه شکلی انتخاب کنید؛ گرد یا چهارگوش؟ بلند یا کوتاه؟ انتخاب میز مناسب برای آشپزخانه می‌تواند بسیار مشکل باشد. همیشه اعضای خانواده دور میز آشپزخانه می‌نشینند، غذا می‌خورند و با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.




امروزه، میز آشپزخانه تنها مختص آشپزی نیست و نقشی چند منظوره پیدا کرده است. از میز آشپزخانه برای کار و سرگرمی هم استفاده می‌کنند، در خیلی از موارد هم برای آن ظاهری بسیار مدرن در نظر می‌گیرند.

چیزی که این روزها ما در آشپزخانه می‌خواهیم، مبلمان چند منظوره‌ای است که به همه نیازهایمان پاسخ بگوید. میز آشپرخانه باید کارآمد بوده و به آسانی قابل استفاده،‌ محکم و پایدار باشد.

اگر به دنبال میزهای چند منظوره می‌گردید که هم بتوانید روی آن غذا بخورید و هم کار کنید، سراغ میزهای ناهارخوری بروید. این میزها به آشپزخانه‌تان ظاهری آراسته می‌دهند، افراد زیادی می‌توانند دور آن جمع شوند و قابلیت‌های زیادی هم دارند. می‌توانید از میزهای گرد استفاده کنید که علاوه بر غذا خوردن، مناسب گفت‌وگوهای خصوصی است. اما اگر فضای کافی در اختیار ندارید، روی میزهای تاشویی‌ سرمایه‌گذاری کنید که باز و بزرگ‌تر می‌شوند.

سایز میز را در حدی تهیه کنید که راه عبوری برای افراد در آشپزخانه باقی بماند و درهای کابینت به راحتی باز شده و امکان بیرون آوردن وسایل وجود داشته باشد.

میزهای چوبی

میزهای چوبی را می‌توانید بتراشید که ظاهری قدیمی و فرسوده پیدا کند، سپس سطح آن را روغن بزنید تا براق و درخشنده شود. البته جلا دادن سطوح را باید هر چند وقت یک بار تکرار کنید یا لاک بزنید تا ظاهری پولیش شده و شیک داشته باشد. انواع مختلفی از الوارهای راش، چوب بلوط سخت و غیره وجود دارند. اگر مدل موردنظرتان در مغازه‌ها نیست، آن را سفارش دهید. میزهای سفارشی الزاما گران‌قیمت نیستند. میزهایی که از صفحه‌های ترمیم شده ساخته می‌شوند، حتی ارزان‌تر از میزهای داخل مغازه‌ها هستند.

میزهای فلزی

فلز روی، بهترین رویه برای سطح میز به شمار می‌رود اما به آسانی خط می‌افتد . استیل فلزی بسیار قوی، صاف و بهداشتی است اما چربی و خط را به خوبی نشان می‌دهد و دائما باید آن را تمیز کنید.

میزهای شیشه‌ای

میزهای شیشه‌ای سخت و صیقلی‌اند و صدای آشپزخانه را جذب نمی‌کنند، ولی بسیار مدرن هستند و نگهداری آن هم کار آسانی است. اما مانند استیل به نظافت مکرر نیاز دارد.

میزهای تلفیقی

بعضی از میزهای امروزی، از تلفیق دو جنس ساخته شده‌اند. میزهای چوب بلوط با ساختار داخلی استیل بسیار شیک و مدرن به نظر می‌رسد. شیشه و استیل تلفیق دیگری است که به هر آشپزخانه‌ای جلوه‌ای مدرن می‌بخشد.




اما آنچه باید مد نظر قرار گیرد اندازه مناسب برای میز است. سایز میز را در حدی تهیه کنید که راه عبوری برای افراد در آشپزخانه باقی بماند و درهای کابینت به راحتی باز شده و امکان بیرون آوردن وسایل وجود داشته باشد.

همچنین بهتر است از میز هایی استفاده کنید که دارای دو طبقه می باشد و از طبقه زیرین جهت گذاردن دستمال کاغذی، نمکدان، زیر قابلمه ای و دیگر ابزار استفاده می شود . به این صورت در دیگر اوقات روز طبقه بالایی میز خلوت تر بوده و می توان از آن برای فعالیت های دیگر نیز بهره برد.


 
 
ساعت ٤:٢٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: آنچه‌ از سفره نمی‌دانستید

آنچه‌ از سفره نمی‌دانستید

صبحانه، ناهار، شام. بیشتر ما روزی 3 وعده غذا می‏خوریم و در هر وعده به ارزش غذایی که می‌خوریم و روش پخت غذاهایمان توجه داریم اما نکته دیگری که معمولا از آن غفلت می‌کنیم، اهمیت سفره و سطحی است که روی آن غذا می‌خوریم؛ در حالی که این موضوع به‌طور مستقیم با سلامت ما ارتباط دارد. در گذشته بیشتر از سفره‏های حصیری و پارچه‏ای استفاده می‏شد اما این روزها بیشتر از سفره‎های پلاستیکی استفاه می‏شود. استفاده از این سفره‏ها به دلیل اینکه راحت‏‎تر تمیز می‏شوند و رطوبت و چربی غذا را به سطوح زیرین انتقال نمی‏دهند و همچنین تنوع بیشتری در طرح و رنگ دارند، رایج‏تر است. در مورد سفره لازم است به این نکات بهداشتی توجه کنید:

بهتر است اندازه سفره‏ غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن کردن و جمع کردن آن راحت‏تر باشد.
سفره‏هایی انتخاب کنید که پشت و رویشان معلوم است تا راحت بتوانید همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید. سفره‏های پشت کرک‏دار گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می‏گیرند. همچنین سفره‏هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره‏هایی که طرح‏های برجسته دارند بهتر و راحت‏تر تمیز می‏شوند.

هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا، روی سفره راه نروید.

تکه‏های غذا مانند استخوان‏های خورش، هسته آلو و.. را در سفره نیندازید برای این کار از ظرف مخصوصی که برای این کار در سفره قرار می‏دهید، استفاده کنید.

در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

هنگام جمع کردن سفره، ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده‏است با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذاست، تماس پیدا نمی‏کند.

باقی‌مانده نان را از سفره بردارید. ماندن نان در سفره موجب کپک زدن نان می‏شود. نان را در پارچه‏ای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

هر دو هفته یکبار سفره غذاخوری را با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور شفابخش خورشید قرار دهید تا خشک شود.

تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن، آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده‏اند، کار آسانی نیست. به همین خاطر بعضی‏ها ترجیح می‏دهند از سفره‏های یک‌بار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن کل سفره با باقی‌مانده غذاها و آشغال‏های داخل آن را خیلی لذت‏بخش می‏دانند غافل از اینکه این کار به محیط زیست آسیب می‏رساند. بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان‏مان هم که شده، زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.

وقتی سفره روی زمین پهن می‏شود، هنگام نشستن و برخاستن از روی زمین فشار زیادی به استخوان‏ها و مفاصل زانو و کمر وارد می‏شود. به همین دلیل خیلی‏ها به ویژه افراد مسن ترجیح می‏دهند در حالت نشسته و پشت میز غذا بخورند اما در مورد میز غذاخوری هم باید نکاتی مورد توجه قرار بگیرد. نکته‌های زیر را بخوانید:

از میز برای قرار دادن اشیا و لوازم هم استفاده می‏شود. گاهی ممکن است جاکلیدی، کیف پول و پلاستیک میوه را که همگی حاوی آلودگی‏های زیادی هستند، روی میز بگذارید. گاهی هم ممکن است هنگام آشپزی از میز استفاده کنید و سطح میز با مواد خام مانند تخم‏مرغ، گوشت، مرغ و ماهی یا گل و لای سبزی آلوده شود. بنابراین اگر روی میز غذا می‏خورید باز هم بهتر است هنگام غذا خوردن روی میز سفره بیندازید. بهتر است از یک سفره یا رومیزی پارچه‏ای که به راحتی بتوانید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید، استفاده کنید. بعد از صرف غذا سفره را در سینک ظرف‌شویی بتکانید و هر چند وقت یک‌بار آن را با آب گرم و صابون بشویید و بگذارید زیر نور خورشید خشک شود.

بهتر است سطح روی میز غذاخوری شیشه‏ای باشد. تمیز کردن میزهای چوبی یا ترکیب شیشه و چوب مشکل است. چوب را نمی‏شود با محلول‏های شوینده آمونیاکی، سرکه یا محلول‏های شیشه پاک‏کن تمیز کرد.

بهتر است میز کنار پنجره یا زیر لامپ باشد تا آلودگی‏ها و کثیفی‏ها زود دیده و برطرف شوند.

در صورت وجود ترک رویه میز را تعویض کنید. ترک‏ها محل مناسبی برای رشد میکروب‏ها هستند و در یک ترک بسیار باریک تعداد بسیار زیادی میکروب جای می‏گیرد.

سطح میز را حداقل دو بار در هفته تمیز کنید. برای این کار از دستمال نخی تمیز و آب گرم و مایع شوینده استفاده کنید. علاوه بر سطح رویی لبه‏های میز را هم تمیز کنید. در صورتی که سطح میز خیلی آلوده است یک فنجان آب گرم، یک فنجان الکل و یک قاشق غذاخوری سرکه را با هم مخلوط کرده و روی میز اسپری کنید. بعد با دستمال تمیز آن را خشک کنید. در صورت لزوم برای از بین بردن لکه‏ها از فرچه استفاده کنید. سپس روی میز را با دستمال تمیز نمدار پاک کنید و اجازه دهید تا خشک شود.


 
 
ساعت ٤:٢٢ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٠/۳  کلمات کلیدی: تمیز کردن و نگهداری از انواع مواد غذایی

تمیز کردن و نگهداری از انواع مواد غذایی!

برنج
- برنج را با دقت پاک کنید و برای جلوگیری از شپشک زدن، آن را با نمک نیم کوب مخلوط کنید و به دور از آفتاب، رطوبت و هوای گرم نگهداری کنید.
- اگر در مناطقی که هوا بسیار مرطوب است زندگی می‌کنید باید برنج را در کیسه پارچه ای کلفت نگهداری کنید تا بخار آب از آن خارج شود.
- اگر برنج شما شپشک زده است هیچ گاه آن را در معرض آفتاب قرار ندهید چون دانه های برنج خرد می‌شود. برنج را روی پارچه ای در هوای آزاد و در سایه پهن کنید و زمانی که آفت برنج از بین رفت آن را با نمک مخلوط و در کیسه برنج ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


روغن
- روغن جامد را در درون ظرف سفالی یا لعاب نگهداری کنید و دقت کنید درب ظرف حتماً بسته باشد. برای نگهداری روغن از ظروف شیشه ای با رنگ روشن استفاده نکنید.
- برای سرخ کردن غذا سعی کنید از روغن ذرت و بادام زمینی استفاده کنید. زیرا این روغن ها در درجه حرارت بالا مقاوم تر هستند و نمی سوزند.
- درآشپزی فقط باید از روغن زیتون تصفیه شده استفاده کرد. زیرا روغن زیتون بودار اگر حرارت ببیند تلخ و تند می‌شود.


آرد
آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


روغن زیتون
- روغن زیتون به دو شکل موجود است. تصفیه نشده که دارای بو و طعم زیتون است و رنگ آن به سبزی می‌زند و تصفیه شده که بو و طعمی ندارد و رنگ آن طلایی است. برای درست کردن سس سالاد از هر دو نوع روغن زیتون می‌توان استفاده کرد.
- در آشپزی فقط باید از روغن زیتون تصفیه شده استفاده کرد. زیرا روغن زیتون بودار اگر حرارت ببیند تلخ و تند می‌شود.
- روغن زیتون تصفیه نشده را در یخچال نگهداری کنید.
- برای اینکه روغن زیتون دیرتر خراب شود یک حبّه قند داخل آن بیندازید.


غوره و آبغوره
- برای نگهداری غوره آن را در داخل شیشه ای بریزید و رویش را با آبغوره یکساله بپوشانید. در شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. به این روش غوره غوره می‌گویند.
- آبغوره را در شیشه های کوچک بریزید و پس از باز کردن هر شیشه آن را سریعتر مصرف کنید.


سیب زمینی و پیاز
برای نگهداری سیب زمینی و پیاز آنها را در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید تا جوانه نزند. همیشه یک پارچه کتانی روی آن بیندازید تا نور به آنها نخورد. در ضمن اگر یک سیب لبنانی داخل سیب زمینی ها بگذارید از جوانه زدن آنها جلوگیری خواهد کرد.


عسل
هرگاه عسل شما شکرک زد شیشه عسل را درون ظرفی از آب جوش که روی شعله ملایم گاز گذاشته اید قرار دهید تا شکرک آن ذوب شود.


قارچ، کاهو، کرفس و لیمو ترش
برای نگهداری اینگونه مواد غذایی آنها را نشویید بلکه در پاکت کاغذی بالای روزنامه بپیچید و در یخچال نگهداری نمایید تا رطوبت یخچال به آن نفوذ کند و تازه بماند.


ادویه و سبزیجات معطر
این گونه مواد را درون شیشه ای درب بسته قرار دهید و دور از حرارت و رطوبت و در جای خنک نگهداری کنید.


حبوبات
اگر می‌خواهید حبوبات را به مدت طولانی نگه دارید از روش های ذیل استفاده کنید.
- لابلای حبوبات چند عدد برگ درخت گردو قرار دهید.
- حبوبات را با نمک فراوان مخلوط کنید.
- حبوبات را در تابه داغ کمی حرارت دهید. در این صورت به هیچ وجه آفت نمی زند و علاوه بر آن زودتر پخته شده خوش طعم تر می‌شود.


رطب
آن را در داخل ظرف دربسته ریخته و داخل فریزر بگذارید در این صورت خرما هم تازه می‌ماند و هم یخ نمی بندد و همیشه می‌توانید رطب تازه داشته باشید.


پنیر
- پنیر را به چند روش می‌توان تازه نگه داشت. یک روش این است که پنیر را درون شیشه ای دهان گشاد ریخته و روی آن را با آب نمک جوشیده ولی سرد پوشاند. روش دیگر اینکه دستمالی را با سرکه مرطوب کرده و روی پنیر را با آن بپوشانید و یا آن را در کاغذ آلومینیومی پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.
- اگر پنیری را که در داخل یخچال نگهداری کرده اید کپک زده است آن را در یک ظرف دردار بریزید و چند حبه قند نیز در ظرف بیندازید و در آن را خوب ببندید. بعد از چند ساعت در ظرف را باز کنید پنیرها دیگر کپک ندارند زیرا همه کپکها جذب حبه های قند شده اند. پنیر قابل استفاده است ولی قندها را باید دور انداخت.
- پنیر پیتزا: پنیر پیتزا را در فریزر قرار ندهید. بلکه آن را داخل کاغذ آلومینیومی و در سردترین قسمت یخچال بگذارید