ساعت ۱٢:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٦  کلمات کلیدی: دکوراسیون» آرامش را به منزلتان هدیه بدهید
آپارتمان ها و ساختمان های کوچک، وسایل زیاد خانه، جای محدود و دسترسی آسان به وسایل و اسباب مورد نیاز، همه و همه باعث می شود به اطرافمان دقیق تر شده و در پی یافتن مکان هایی برای جا دادن وسایلمان باشیم. بهتر است برخی از اسباب و لوازمی که مورد نیازمان نیست یا کهنه و غیرقابل استفاده می باشند را دور بریزیم و آنهایی که قابل مرمت و استفاده مجدد هستند را تعمیر کنیم. اما باور غلط خیلی از ما این است که تنها یک معمار داخلی می تواند طراحی و چیدمان زیبایی را برای ما به ارمغان بیاورد. اما این گونه نیست، بلکه اگر کمی خلاقیت و ابتکار به خرج بدهید، می توانید با دقت، ظرافت و مطالعه، چیدمان صحیح و مناسبی از وسایل و لوازم خانه داشته باشید. اما نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید، این که نحوه چیدمان وسایل در خانه باید به گونه ای باشد که آرامش را به شما و خانواده تان هدیه دهد، نه این که آرامش را از شما بگیرد. ● طراحی بدون خرید اگر از دکور منزلتان خسته شده اید و نمی خواهید مبلغی را هم هزینه کنید، روش های زیادی است که تنوع را به منزلتان بازگردانید، مثلا: ۱) چیدمان مبلمان و لوازم خانه را تغییر دهید، مبلمان را از کنار دیوار برداشته و آنها را در زوایای جدیدتری بچینید یا کاناپه را به شکل مورب در گوشه ای از اتاق جا بدهید. ۲) تنها یک دیوار را رنگ کنید. ۳) از گل و گیاه استفاده کنید، گل و گیاه حال و هوای جدیدی را به منزلتان می آورد. ۴) مجسمه ها را یک جا جمع کنید، در واقع آنها را در قسمتی از خانه که مورد توجه است، قرار دهید. ۵) لامپ ها و لوسترها را تعویض کنید، به دنبال لوسترهای فانتزی باشید که اتفاقا قیمت زیادی هم ندارد. ۶) یک قالیچه محلی را در نقطه ای از آن پهن کنید که مورد توجه باشد، یا به یکی از دیوارها آویزان کنید. ● هر ماه تغییر! کدبانوهای ایرانی زیادی هستند که هر فصل یا حتی بعضی از آنها دوست دارند هر چند ماه یک بار دکوراسیون منازل خود را تغییر دهند و این برای آنان مانند یک عادت ترک نشدنی است. از این رو دوست دارند با روش های کم هزینه و البته خستگی کمتر، اقدام به این کار کنند اما گاهی اوقات در واقع نمی دانند منزل شان را چگونه تزیین کنند، پس بهتر است به جای هر ماه یا هر سه ماه، هر شش ماه یک بار دکور منزل را تغییر دهند اما خوب است این تغییرات طوری باشد که پس از دیدن هر روزه آن خسته نشوند. مگر می شود هر ماه جای میز ناهارخوری و مبلمان را در اتاق پذیرایی تغییر داد، بنابراین باید تمرکزتان را روی اجناس و اشیای جانبی اتاق پذیرایی متمرکز کنید یعنی فقط هر فصل یک بار جای میز ناهارخوری و مبلمان را تغییر دهید، البته سعی کنید اتاق تان را همیشه تمیز نگه دارید. هر دو ماه یک بار، یک تابلوی شیک یا مجسمه یا گلدان جالب بخرید و به تزیین اتاق تان اضافه کنید به خصوص که تابلوهای شیک، با خود نشاط و شادابی می آورند و از همه مهم تر به اتاق پذیرایی شخصیت می دهند. حال شاید بپرسید پس با تابلوهای قدیمی چه کنیم؟ آنها را به اتاقی دیگر ببرید و در اتاق خواب یا اتاق کارتان قرار بدهید. روش دیگر این است که می توانید وسیله جدید هم نخرید بلکه جای تابلوها یا ساعت دیواری را تغییر دهید و جای گلدان ها و مجسمه ها را با هم عوض کنید تا برای تغییر کلی اتاق ها، زمان بیشتری داشته باشید و هر ماه هم از این جابه جایی و تغییرات خسته نشوید. ● انتخاب قاب برای تابلوها به منظور ایجاد جلوه برای یک اثر هنری، چارچوبی لازم است. شما با انتخاب یک قاب ساده و در عین حال شیک و زیبا می توانید زیبایی یک اثر را که ارزش تابلو شدن دارد، دوچندان کنید. قاب در برجسته و جلوه دار کردن اثر نقش مهمی دارد. تابلوهایی که در فضا استفاده می شوند، باید با سایر لوازم و دکوراسیون هماهنگ باشند. اگر رنگ های استفاده شده در اثر شما، ملایم و کمرنگ هستند و در محیط به رنگ های شادتری نیاز دارید با انتخاب قاب یا یکی از رنگ های تند و گرم به اثر، جلوه ای دیگر بدهید. عکس این موضوع نیز صادق است و برای آثاری که شلوغ هستند و رنگ های گرم و تند بیشتر در آنها استفاده شده، می توانید قابی با یکی از رنگ های ملایم و خنثی در نظر بگیرید. باید مراقب باشید قابی که انتخاب می کنید از جلوه اثر نکاهد. در آخر توصیه می کنیم که قاب و حاشیه دور اثر از رنگ های ملایم و خنثی باشند و قاب با رنگ دیوارها هماهنگی داشته باشد. ● زیبایی با کمترین هزینه هستند خانواده هایی که دلشان می خواهد منزل و محیط زندگی شان را زیبا و جذاب جلوه بدهند، اما توان مالی آن را ندارند، در چنین مواقعی چه باید کرد؟ آیا حتما باید از مبلمان های گران قیمت استفاده کرد، نه، توصیه من این است که پیش از خرید مبلمان یا رنگ آمیزی منزل خود، چند کتاب طراحی دکوراسیون تهیه کنید، حتما در آنها ایده های ارزان قیمت اما شیکی هم پیدا خواهید کرد. روش دیگر این است که گاهی اوقات می توانید از وسایل و مبلمان قدیمی اما تمیز استفاده کنید و با قیمت پایین آن را تهیه کنید. روش دیگر برای زیبایی منزل با کمترین هزینه، رنگ آمیزی اجناسی است که به منزل شما تنوع می دهد، مثل رنگ کردن کمدهای دیواری یا حتی قاب در های اتاق ها... اما روشی دیگری هم است که جدیدتر مد شده، مثل تصاویر قدیمی را قاب کردن و به دیوار زدن! این روش ها را برای شما بازگو کردم که فکر نکنید، برای زیبایی منزلتان حتما باید اجناس گران قیمت تهیه کنید.
 
 
ساعت ٢:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: چگونه از زنگ زدن سیم ظرفشویی جلوگیری کنیم؟
یک لیوان پلاستیکی یا شیشه دهن گشادی را از محلول آب و صابون پرکنید و سیم ظرفشویی را پس از شستن ظرفها درون آن بیاندازید. آب و صابون را هر شب عوض کنید تا سیم ظرفشویی شما تمیز و پاکیزه بماند. روش دیگر برای جلوگیری از زنگ زدن سیم ظرفشویی آن است که سیم را پس از شستن با آب، روی قطعه ای کاغذ آلومینیومی (فویل) قرار دهید سپس روی چراغ گاز بگذارید تا حرارت شعله پیلوت آرام آرام آب آن را بگیرد و خشک کند. ظرفشویی آسان اگر برای شستن ظرف، وسیله دسته بلندی در اختیار ندارید خود می توانید ابتکاری به خرج دهید. یک گیره بزرگ کاغذ را به ابر یا پارچه ظرفشویی وصل کنید و از آن به منزله دسته استفاده کنید، به این ترتیب از زبر شدن یا کثیف شدن ناخن و انگشتان شما هنگام ظرفشویی جلوگیری خواهد شد. یک لیوان پلاستیکی یا شیشه دهن گشادی را از محلول آب و صابون پرکنید و سیم ظرفشویی را پس از شستن ظرفها درون آن بیاندازید. آب و صابون را هر شب عوض کنید تا سیم ظرفشویی شما تمیز و پاکیزه بماند. رقیق کردن مایع ظرفشویی برای صرفه جویی در مصرف مایع ظرفشویی می توانید آن را با آب رقیق کنید. یعنی مایع ظرفشویی را به نسبت مساوی با یکدیگر مخلوط ساخته و درون ظرفی (مانند بطری خالی مایع ظرفشویی) بریزید. در عین حال که از تأثیر آن کاسته نمی شود، از لحاظ اقتصادی بسیار با صرفه خواهد بود. زدودن لکه از ظروف نچسب و بچسب برای پاک کردن ماهیتابه یا قابلمه هایی که سوخته و تَه گرفته، هرگز با قاشق یا دیگر وسایل فلزی به جان آنها نیفتید، زیرا نتیجه چیزی جز خراشیده شدن ته ماهیتابه یا قابلمه نخواهد بود. برای آن که این کار را به راحتی انجام دهید به روش زیر عمل کنید: ته ظرف سوخته مقدار زیادی جوش شیرین بریزید و آن قدر آب به آن اضافه کنید که فقط مرطوب شود؛ بگذارید چند ساعت بماند. معمولاً با این اقدام می توانید قسمت سوخته را بلند کنید و ظرف را به راحتی بشویید. لکه های سرسخت را هم از ظروفی که معمولاً غذا به ته آنها نمی چسبد می توان به روش زیر از بین برد: دو قاشق غذاخوری جوش شیرین، نصف فنجان سرکه و یک فنجان آب در آن بریزید و به مدت ١٠ دقیقه بجوشانید
 
 
ساعت ٢:٥٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: چه نوع دستکشی بخریم؟
هنگام انتخاب دستکش باید برخی از معیارها را در نظر بگیرید. اول اینکه دستکش را کاملا اندازه دست خود انتخاب کنید. انتخاب دستکش گشاد یا تنگ باعث می شود دست شما حین کار احساس ناراحتی کند و حتی خطراتی را برای شما به دنبال داشته باشد. ایمنی، راحتی و مهارت 3 اصلی است که هنگام انتخاب دستکش باید به آنها توجه داشته باشید. دستکش محافظ نمی تواند مانند دستکش جراحی نازک باشد. هنگام خرید دستکش به برچسب ایمنی آن هم توجه کنید. در برخی آگهی های تبلیغاتی گفته می شود که شما می توانید دستکش محافظ را به قیمت بسیار پایین خریداری کنید. فراموش نکنید صحبت فروشنده مبنی بر اینکه یک دستکش ضدحرارت یا ضدپارگی یا ضدنفوذ مایعات است کافی نیست و حتما باید برچسب ایمنی آن را نگاه کنید. یک دستکش مناسب باید پوشش دهی بالایی داشته باشد و جنس آن متناسب با کاری باشد که قرار است انجام دهید. جنس دستکش ها برحسب نوع ماده ای که با آن سروکار دارید، خشک، مرطوب، چرب یا سمی متفاوت است. برخی دستکش ها نفوذپذیری بالایی دارند و گرچه برای سایش یا برش مناسب اند اما برای کار با مواد شیمیایی مایع مناسب نیستند پس حین انتخاب به فروشنده بگویید که دستکش را برای چه کاری می خواهید. دستکش های چرمی چون از پوست حیوانات تهیه می شوند در برابر حرارت و محصولات شیمیایی مقاوم نیستند. دستکش های کتانی گرچه عرق دست را به خود می گیرند و دست در آنها راحت است اما تنها برای کارهای مکانیکی مناسب اند و برای استفاده از مواد شیمیایی مناسب نیستند. برعکس دستکش های نایلونی به محض شستن خشک می شوند، انعطاف پذیرند و در برابر رطوبت مقاومند. دستکش های ضخیمی که داخل آن از سیم های نازک استفاده شده برای بریدن مناسبند. دستکش های چندلایه هم برای کار با مواد شیمیایی و حلال ها مناسب اند. چطور از دستکش استفاده کنیم؟ ابتدا دست ها را خوب بشویید و خشک کنید. اگر قرار است با ماده ای شیمیایی کار کنید حتما دو جفت دستکش به دست کنید تا اگر احتمالا یک جفت دستکش سوراخ بود یا به هر دلیل مایع درون آن نفوذ کرد جفت دیگر از پوست دست شما محافظت کند. حتما دستکش بلند دست کنید و لبه های دستکش را به بیرون تا بزنید تا اگر دستتان را بالا آوردید مایع روی ساعد یا بازوی شما نریزد. هنگام درآوردن دستکش ابتدا آن را بر اساس دستوری که روی ماده شیمیایی درج شده، بشویید بعد دستکش را با گرفتن نوک انگشتان از دست خارج کنید. هرگز برای درآوردن دستکش لایه داخلی آن را نگیرید. قبل از استفاده مجدد هم مطمئن شوید که دستکش پارگی، سوراخ یا ساییدگی ندارد.
 
 
ساعت ٢:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: پاک کردن لکه های گیاهی
در تابستان بیشتر از لباس های با رنگ روشن استفاده می شود که پوشیدن این گونه لباس ها احتمال ایجاد لکه های گیاهی و سبز را روی لباس افزایش می دهد. که باید آن ها را به سرت از روی پیراهن بردارید. چه چیزی نیاز دارید اسپری های لکه بر( یا محلولی از سرکه و آب)، مسواک قدیمی، پاک کننده ی باس شوی این سه راه آسان را دنبال کنید: 1-اسپری لکه بر یا محلول سرکه و آب را بر روی قسمت لک شده ی پارچه بزنید و برای 15 دقیقه صبر کنید که محلول روی لکه بماند. لکه بری لباس 2-از مسواک استفاده کرده و روی لکه بکشید لکه بری لباس 3-با پودر های لباس شویی آنزیم دار ( که اکثر پودر ها حاوی آنزیم هستند) لباس را شسته تا لکه کاملا از بین برود.
 
 
ساعت ٢:٥٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: روش های نگهدای گل در خانه
گل نرگس : این گل در آب کم عمق می‌تواند عمر بسیار درازی داشته باشد. به ویژه اگر ساقه‌های آن را به طور مکرر کوتاه کرده و آب را عوض کنید و غذای مکمل به آن اضافه نمایید. هر دو تا سه روز یکبار تنها در نیمی از گلدان آب بریزید. می‌توانید پوسته محافظ را به حال خود باقی گذاشته و یا آن را به آرامی از ساقه جدا کنید. زمانیکه ساقه‌های نرگس را کوتاه می‌کنید این پوسته‌ها از خود نوعی شیره در داخل آب ترشح می‌کنند که عمر سایر گل‌ها را کوتاه می‌کنند. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید پس از برش ساقه‌ها برای 12ساعت آنها را در یک گلدان مجزا قرار دهید و سپس با گل‌های دیگر در یک گلدان قرار دهید. در گل آرایی‌های جدید دیده می‌شود که گل نرگس را همراه با پیاز و ریشه آن تزئین می‌کنند. به این منظور گل روی ریشه‌ها را با آب شسته و می‌توانید از کلیه گیاه از ریشه گرفته تا ساقه و برگ و گل لذت ببرید. گل شقایق: همان مراقبت‌های متداولی که در ابتدا توضیح داده شد در مورد گل شقایق هم صدق می‌کنند، اما از آنجاییکه ساقه‌های آنها خیلی لطیف و آسیب پذیر می‌باشند، باید آنها را با ملایمت در دست گرفته و به آرامی کوتاه کنید. طبیعت حساس و لطیف گل‌های شقایق حاکی از این مطلب است که عمری بیش از3 تا5 روز ندارند. گل داودی: این گل‌ها در رنگ‌ها و اشکال مختلف یافت شده و با تعداد گلبرگ‌های مجزا یافت می‌شوند. گاهی اوقات در رنگ‌های غیرمعمول دیده شده و با شکوفه‌های تکی و یا چند تایی در هر ساقه، دارای زیبایی خاصی می‌باشند. هر یک از گلبرگ‌ها که زرد شده و یا رو به پلاسیدگی می‌رفتند، باید از ساقه جدا شوند. برگ‌های این گل گاهی اوقات از گلبرگ‌ها نیز زودتر پلاسده می‌شوند. کوتاه کردن ساقه‌ها جذب مطلوب آب را افزایش داده و عمر گل را در داخل گلدان افزایش می‌بخشد. عمر متوسط گل‌های داودی در گلدان چیزی در حدود 7تا12 روز می‌باشد. گل مینا: کلیه موارد ذکر شده برای مراقبت و نگهداری از سایر گل‌ها درمورد این گل نیز صدق می‌کند ، تنها با این تفاوت که باید به یاد داشته باشید این گل نیازمند میزان آب زیادی است به همین دلیل باید به طور مکرر گلدان را چک کنید و آن را همیشه پر از آب نگه دارید
 
 
ساعت ٢:٤٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: چیدمان مناسب یک آشپزخانه کوچک
آشپزخانه کوچک شما با‌ اعمال چند تغییر مختصر و جزئی به‌راحتی می‌تواند به‌یک آشپزخانه بزرگ و کاملا کارآمد تبدیل شود. تنها کافیست کاری کنید که آشپزخانه کوچک شما بزرگ‌تر و دلباز‌تر به‌نظر آید. برای این‌کار برای شما ایده‌هایی داریم که با انجام آن به نتیجه‌ای مطلوب و رضایت‌بخش خواهید رسید. مراحل: 1. برای وسایل و تجهیزات آشپزخانه از قبیل یخچال، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و... سعی کنید تا حد‌امکان انواع ظریف و در مقیاس کوچک خریداری کنید. اگر تمام وسایل موجود در‌آشپزخانه مقداری ظریف‌تر و کوچک‌تر از سایز طبیعی خود انتخاب شوند، در نهایت به‌مقدار زیادی درفضا صرفه‌جویی می‌شود. 2. استفاده از رنگ‌های ملایم و روشن به بزرگ‌تر به‌نظر رسیدن آشپزخانه کمک می‌کند. زیاد ‌نور را منعکس می‌کنند و سبب روشن‌تر شدن فضا می‌شوند. برای مثال همراه با کابیت‌های کرم رنگ برای دیوارها از رنگ بژ استفاده کنید و یا اگر تمایل به‌ استفاده از رنگ‌های خنثی ندارید می‌توانید از رنگ‌سبز ملایم یا آبی و یا زرد روشن استفاده کنید. 3. از کابینت‌هایی با در‌های آینه‌ای در آشپزخانه استفاده کنید زیرا این‌کار سبب می‌شود آشپزخانه شما وسیع‌تر به‌نظر برسد هم‌چنین می‌توانید به‌جای این‌کار برای تعدادی از کابینت‌ها از در‌های شیشه‌ای استفاده کنید و برای داخل آن‌ها از ظروف کریستال و شیشه‌ای استفاده کنید تا درخشش آن‌ها سبب روشن‌تر شدن فضای آشپزخانه شود. 4. بیشتر از وسایلی که قابلیت نصب و آویختن به‌دیوار را دارند از‌قبیل سرویس کفگیر ملاقه، جاروشارژی و ... استفاده کنید تا فضای کشوها و روی کابینت‌ها بیهوده هدر نرود و صرف وسایل دیگری شود. 5. یک یا دو کابینت را از‌کف تا سقف آشپزخانه در‌نظر بگیرید تا هم قفسه‌های بیشتری برای‌تان مهیا شود و هم سقف آشپزخانه بلند‌تر به‌نظر آید. 6. حتما قسمت بالای کابینت‌ها را با نصب هالوژن نورپردازی کنید تا زمانی که آن‌ها را روشن می‌کنید فضا شیک و روی سطح کابیت‌های تحتانی روشن شود. 7. برای کفپوش آشپزخانه از پارکت یا سرامیک‌های طرح‌دار استفاده کنید و یا کفپوش ساده فعلی را نقاشی کنید و کفپوش طرح‌دار سبب می‌شود تا پهنای آشپزخانه شما بیشتر از آن‌چه هست به‌نظر آید. هم‌چنین اگر تمایل دارید از قالیچه در آشپزخانه خود استفاده کنید توصیه می‌کنیم یک قالیچه با طرح بسیار ساده و نقش و نگار‌کم را برای این‌فضا انتخاب کنید. 8. برای روی سینک ظرف‌شویی قطعه‌ای متحرک از جنس سطح کابینت‌ها در‌نظر بگیرید تا زمانی‌که با سینک کاری ندارید آ ن‌را روی سینک قرار دهید تا سطح کار شما وسیع‌تر و بیشتر شود. 9. کمی بیشتر در‌ خصوص وسایلی که در آشپزخانه دارید موشکافی کنید و ببینید از کدام‌شان بیشتر استفاده می‌کنید و از کدام‌یک از آن‌ها کم و یا اصلا استفاده نمی‌کنید! در بسیاری از آشپزخانه‌ها برخی از وسایل وجود دارند( مثل قهوه‌ساز یا ...) که خانم خانه تنها برای زیبایی آن‌ را در معرض دید قرار داده است در حالی‌که از آن‌ها استفاده نمی‌کنند و یا خیلی‌کم استفاده می‌کنند! باید به‌شما بگوییم که این‌کار نه‌تنها تاثیری در زیبایی آشپزخانه شما ندارد بلکه سبب شلوغی و گرفته شدن فضای آشپزخانه شما نیز می‌شود.تنها وسایل پراستفاده را در دسترس قرار دهید و وسایل دیگر را داخل کمد و کابینت‌ها بگذارید. هرچه آشپزخانه شما خلوت‌تر باشد بزرگ‌تر به‌چشم می‌آید. 10. برای پنجره‌ها از پرده‌های کوتاه و کم‌چین استفاده کنید تا نور خورشید برای ورود به آشپزخانه مسدود نشود. با کمک این10 روش ساده خواهید دید که آشپزخانه کوچک شما به چه‌میزان بزرگ و دلباز به‌نظر خواهد آمد و از کار‌کردن و گذراندن وقت خود در آن احساس خستگی نخواهید کرد.
 
 
ساعت ٢:٤۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: سیب‌زمینی پوست‌کنده و خرد شده را در آب نیاندازید!!
خیلی از خانم‌ها عادت دارند بعد از پوست کندن و خرد کردن سیب‌زمینی، برای آنکه رنگ آن تغییر نکند، آن را برای مدتی در کاسه‌ای پر از آب قرار دهند تا بعد برای سرخ کردن و گذاشتن در ته قابلمه از آن استفاده کنند،اما ... درباره این عادت باید گفت که باعث می‌شود پتاسیم سیب‌زمینی از آن خارج شود. البته این کار برای افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند خوب است و حتی به آنها توصیه می‌شود که سیب‌زمینی را یک شب قبل پوست کنده و آن را خرد کنند و شب تا صبح در آب بگذارند تا پتاسیم آن کاملا خارج شود اما به افراد سالم توصیه نمی‌شود؛ چون در عین حال که در آب ریختن سیب‌زمینی سبب خارج شدن پتاسیم آن می‌شود، بر ویتامین‌های گروه B هم تاثیر گذاشته و سبب کاهش میزان آنها می‌شود. سیب‌زمینی منبع بسیار خوب ویتامین C نیز هست و گرچه در حین پخت مقدار قابل‌توجهی از این ویتامین از بین می‌رود، با این حال مقداری از آن باقی می‌ماند. بنابراین ریختن سیب‌زمینی خرد شده در آب حتی سبب از دست رفتن مقدار قابل‌توجهی از این ماده مغذی می‌شود. به عبارت ساده‌تر ریختن سیب‌زمینی در آب به افراد سالم توصیه نمی‌شود زیرا ارزش تغذیه‌ای این ماده غذایی را پایین می‌آورد ولی همان‌طور که گفتم برای کسانی که به نارسایی کلیه دچارند، یکی از عادات غذایی مناسب است. در رابطه با نحوه پخت سیب‌زمینی نیز باید گفت این موضوع بستگی به هدف ما از مصرف سیب‌زمینی دارد. برای یک فرد میانسال یا سالمند توصیه می‌کنیم سیب‌زمینی را به شکل آب‌پز مصرف کند. برای کودکان کم‌سن و سال مصرف آن به شکل پوره همراه با شیر و کره توصیه می‌شود. به طور معمول شیوه سرخ کردن آن به دلیل جذب روغن بالایی که دارد خیلی توصیه نمی‌شود، جز برای بچه‌های لاغر. البته در این میان هم باید توجه کرد سیب‌زمینی خرد، سرخ و برشته نشود چون در این حالت این ماده غذایی کمی سمی خواهد شد. نحوه پخت دیگر سیب‌زمینی، تنوری کردن است که برای انجام آن سیب‌زمینی را لای فویل در فر می‌گذارند. فراموش نکنید که پوست سیب‌زمینی نیز منبع فیبر و ویتامین است. به همین دلیل مصرف آن توصیه می‌شود اما باید توجه داشت در این حالت حتما پوست سیب‌زمینی باید کاملا شسته شود زیرا خطر آلودگی با کودهای شیمیایی وجود دارد. در ضمن، اگر سیب‌زمینی جوانه زده باشد، حتما باید جوانه همراه با پوست سبز سیب‌زمینی تا جایی که خود سیب‌زمینی سبز رنگ شده است را جدا کرد و باقی را به مصرف رساند. یادتان باشد که این جوانه‌ها و قسمت‌های سبز رنگ سیب‌زمینی حاوی مواد سمی هستند که مصرف‌شان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
 
 
ساعت ٢:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: چند روش برای خشک کردن گل‌های طبیعی
چند روش برای خشک کردن گل‌های طبیعی اگر بکوشید با چند روش ساده این کار را یاد بگیرید، آن وقت دیگر مجبور نیستید گل‌های دوست داشتنی‌تان را دور بریزید. اگر بشود دسته گل شب نامزدی یا عروسی، سبد گل اولین جلسه خواستگاری، شاخه‌های زیبای رز که برای تولد فرزندت هدیه گرفته‌ای یا دسته گلی که یک دوست برای قبولی‌ات در دانشگاه آورده را خشک کرد، آن وقت می‌شود روی این گل‌های خاطره‌انگیز به عنوان دکوری زیبا حساب کرد. خشک کردن گل‌های طبیعی البته فوت و فنی دارد و اگر کسی بدون دانستن قواعدش دست به این کار بزند، نتیجه کار مجموعه‌ای از گیاهان درهم تنیده بدرنگ می‌شود که نگهداری‌اش در خانه چنگی به دل نمی‌زند. اما اگر بکوشید با چند روش ساده این کار را یاد بگیرید، آن وقت دیگر مجبور نیستید گل‌های دوست داشتنی‌تان را دور بریزید. روش پرس کردن گل‌ها می‌تواند روش خوب و ساده‌ای باشد. دستگاه پرس گل دو صفحه نئوپان است که در 4 طرفش سوراخ‌هایی دارد و به وسیله پیچ و مهره روی هم بسته شده‌اند. برای استفاده از این دستگاه باید گل‌ها را لای روزنامه قرار داد و آن را بین دو صفحه دستگاه گذاشت. وقتی گل‌ها تحت فشار قرار بگیرند، خشک می‌شوند اما دقت داشته باشید هنگام قرار دادن گل‌ها لای روزنامه روی گل به طرف پایین باشد. این روش برای خشک کردن بیشتر گل‌ها (از جمله ژریرا، بنفشه، مارگریت و گل‌ها و برگ‌‌هایی که ارتفاع و عمق کمتری دارند)‌ مناسب است، اما گل‌‌های جعفری و داوودی نباید با این روش خشک شوند. البته اگر این دستگاه در دسترستان نبود، می‌توانید از تعدادی کتاب سنگین نیز برای این کار استفاده کنید.. با دانه‌هاش شن هم می‌شود گل‌‌های خشک و خوبی از کار درآورد. برای این کار باید ابتدا شن‌ها را شست و کاملا تمیزشان کرد. سپس باید گل‌ها را داخل شن خواباند. دقت داشته باشید که درون شن سنگریزه‌های درشت نباشد تا آسیبی به گلبرگ‌های گل نرسد. استفاده از سیلیکاژل هم می‌‌تواند روش خوبی باشد. این ماده شیمیایی که در داروخانه‌ها موجود است، ماده‌ای به رنگ آبی آسمانی است که وقتی رطوبت را به خود می‌گیرد به رنگ صورتی درمی‌آید. پس می‌توان گل‌های تازه را درون این ماده فرو برد و تا زمان خشک شدن آنها صبر کرد. سیلیکاژل را چندین مرتبه می‌توان استفاده کرد یعنی وقتی مرطوب و صورتی رنگ است، آن را درون فر گاز قرار داده تا دوباره آبی رنگ شود. یادتان باشد این ماده دانه‌های درشتی دارد، به همین دلیل لازم است قبل از استفاده آسیاب و سپس الک شود. استفاده از سیلیکاژل بهترین روش برای خشک کردن گل‌های حساسی چون لیلیوم و آنتریوم است. خشک کردن گل‌ها در محلول گلیسیرین و آب داغ هم روش خوبی برای گل‌های خوشه‌ای مثل شاخه‌های اکالیپتوس است. روش کار به این صورت است که باید یک قسمت از گلیسیرین را با دو قسمت آب داغ نمک زده مخلوط کرد و شاخه‌های گل را درون آن فرو برد. برای سریع‌تر خشک کردن گل‌ها با این روش می‌توانید از روش اتو کردن استفاده کنید، یعنی گل‌ها را بین دو دستمال کاغذی قرار دهید و چند ورق روزنامه زیر و روی آن قرار دهید و سپس اتو را روی آن بگذارید. این روش راه خوبی برای خشک کردن گل رز و کاملیا خواهد بود.
 
 
ساعت ٢:٤٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: ماشین لباس‌شویی می‌تواند شما را بیمار کند
شاید تصور اینکه ماشین لباس‌شویی باعث بروز بیماری‌های آلرژیک یا پوستی بشود، برای‌تان دشوار باشد. 8 خطای شایع در استفاده از ماشین‌لباس‌شویی شاید تصور اینکه ماشین لباس‌شویی باعث بروز بیماری‌های آلرژیک یا پوستی بشود، برای‌تان دشوار باشد. اما حقیقت این است که برخی میکروب‌ها و قارچ‌هایی که در اثر استفاده نادرست از ماشین لباس‌شویی، درون آن تولید و تکثیر می‌شوند، قادرند سلامت ما را به خطر بیندازند. این مطلب، نگاهی می‌اندازد به خطاهای هشت‌گانه استفاده از ماشین لباس‌شویی که ممکن است هرکدام از ما مرتکب شویم و سلامت‌مان را به دست‌ خودمان تهدید کنیم.... خطای اول: شستن لباس زیر با ماشین لباس‌شویی به گفته دکتر چارلز جبرا، استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا، لباس‌های زیر یکی از اصلی‌ترین منابع انتشار میکروب در فضاهای بسته و مرطوب‌ هستند. به همین دلیل بهتر است که هنگام شستشو با سایر لباس‌ها، درون یک محفظه قرار نگیرند. از طرف دیگر، ممکن است آلودگی بیش از حد البسه دیگر به لباس زیر افراد سرایت کند و موجب تحریک پوستی یا حتی عفونت دستگاه تناسلی در آنها شود. به عقیده دکتر جبرا، لباس‌های زیر باید با آب کاملا داغ و مواد شوینده شسته و برای خشک شدن زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرند. او همچنین برای پیشگیری از ماندگاری میکروب‌ها در ماشین‌لباس‌شویی توصیه کرد که پس از هر سه یا چهار بار استفاده، یک دور آن را به صورت خالی از لباس و ریختن مواد ضدعفونی‌کننده، روشن کنید. خطای دوم: شستن ملحفه‌ها با آب ولرم خیلی‌ها برای حفظ رنگ و رو یا دیرتر کهنه شدن روتختی، روبالشی و ملحفه‌ها، آنها را با دور کند ماشین‌ لباس‌شویی و آب ولرم می‌شویند؛ در حالی که رابرت ویتز، میکروبیولوژیست، این کار را تنها یک آب‌تنی لذت‌بخش برای این‌گونه کالاها می‌داند و می‌گوید: «یکی از بهترین مناطق برای حفظ گرد و غبار و ایجاد آلرژی، روتختی‌ها و روبالشی‌ها هستند، بنابراین همه افراد باید حداقل هر دو هفته یک بار کلیه لوازم خواب‌شان را با آب کاملا داغ و با دور تند ماشین لباس‌شویی بشویند و برای جلوگیری از آلرژی‌زا شدن، آنها را درون خانه و به دور از گرد و غبار محیط بیرون از منزل خشک کنند.» خطای سوم: حبس هوا در ماشین لباس‌شویی کپک‌ها به ندرت در محیط‌های خشک تولید می‌شوند اما مناطق مرطوب، جولانگاه‌ تولید و تکثیر انواع کپک‌ها هستند. تماس کپک با لباس‌ها باعث بروز احتقان، خارش چشم‌ها و خس‌خس سینه در افراد می‌شود. این علایم وقتی به صورت شدید‌تر و گسترده‌تر در فرد ظهور می‌کند که او به آسم یا‌ آلرژی هم مبتلا باشد. بنابراین برای جلوگیری از تولید و تکثیر کپک در ماشین‌ لباس‌شویی‌تان، پس از هر بار شستشوی لباس‌ها، درب آن را کاملا باز بگذارید تا هوا و بخار درون‌اش کاملا خارج شود و محیط خشکی درون ماشین به وجود بیاید. رابرت ویتز، خشک کردن لاستیک دور در و حتی محفظه درونی ماشین به وسیله یک دستمال خشک را هم برای جلوگیری از حمله کپک‌ها موثر می‌داند. او حتی پا را از این حد فراتر گذاشته و می‌گوید: «برای اطمینان از نسل‌کشی کپک‌ها باید پس از هر بار استفاده، ماشین لباس‌شویی‌تان را با باد سرد سشوار خشک کنید!» خطای چهارم: گذاشتن ماشین لباس‌شویی در یک فضای کوچک کم نیستند افرادی که ماشین لباس‌شویی را درون رخت‌کن حمام، انباری یا حیاط خلوت سقف‌دار قرار می‌دهند و نمی‌دانند که با این کار چه خیانتی به خود و اعضای خانواده‌شان می‌کنند! ماشین لباس‌شویی باید در یک محیط باز مثل آشپزخانه قرار گیرد تا بتوان بعد از اتمام کار، قدری پنجره‌ را باز گذاشت تا هوا و بخار متصاعد شده از آن، محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها و کپک‌ها به وجود نیاورد. قرار دادن ماشین لباس‌شویی در مکانی مثل حمام، باعث تکثیر قارچ‌ها و کپک‌ها و سرایت آنها به لباس‌های داخل حمام، پرده حمام و لوازمی مثل لیف می‌شود و عاقبت این سرایت چیزی نیست جز ابتلا به آلرژی و بیماری‌های پوستی! بنابراین سعی کنید که ماشین لباس‌شویی‌تان را در محیط‌های باز نگهداری کنید و اگر هم قادر به این کار نیستید، حداقل تا ساعاتی پس از اتمام کار شستشو، در حمام، انباری یا خیاط خلوت‌تان را باز بگذارید. خطای پنجم: استفاده از شوینده‌های نامناسب بعضی‌ها به خاطر اینکه پوست دست‌شان نسبت به بعضی شوینده‌ها حساس است، ترجیح می‌دهند لباس‌های‌شان را درون ماشین لباس‌شویی بریزند و این‌طوری از هر نوع شوینده‌ای که دوست داشتند استفاده کنند اما پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می‌گویند اگر پوست دست شما نسبت به ماده شوینده خاصی حساسیت دارد، به هیچ‌وجه نباید از آن ماده درون ماشین لباس‌شویی‌تان استفاده کنید زیرا با این کار حساسیت پوستی را به کل بدن‌تان منتقل خواهید کرد. آنها همچنین استفاده از شوینده‌ها و نرم‌کننده‌های معطر را برای شستن لباس کودکان، نوزادان و افراد مبتلا به آسم و آلرژی مناسب نمی‌دانند. به علاوه، پژوهشگران معتقدند که بهتر است لباس نوزادان هم مانند لباس‌های زیر، با دست و با مواد شوینده ملایم شسته شوند. دانستنی های خانه و خانه داری خطای ششم: رها کردن لباس‌های شسته شده برای مدتی طولانی یکی دیگر از خطاهای نسبتا رایج و بیماری‌زا در مورد ماشین لباس‌شویی، رها کردن لباس‌های شسته‌شده به مدت طولانی درون آن است. در حالی که به عقیده دکتر جبرا، باقی ماندن لباس‌های خیس درون ماشین لباس‌شویی، بیشتر از 30 دقیقه یعنی تولید کپک و باکتری‌های آلرژی‌زا. بنابراین به توصیه وی، تنها زمانی ماشین لباس‌شویی‌تان را روشن کنید که مطمئن باشید در خانه هستید و می‌توانید پس از پایان شستشو، بلافاصله لباس‌ها را از درون آن خارج کرده و پهن کنید. خطای هفتم: پرکردن ماشین با لباس‌های کثیف از چند روز قبل این خطا از آن دست اشتباه‌هایی است که اکثر خانم‌ها آن را مرتکب می‌شوند. خانم‌ها معمولا برای جلوی چشم نبودن لباس‌های کثیف، آنها را درون ماشین لباس‌شویی می‌ریزند تا زمانی که ماشین کاملا پر از لباس شد، آن را روشن کنند. غافل از اینکه عرق، رطوبت و آلودگی لباس‌ها می‌توانند زمینه‌ساز تولید انواع میکروب‌ها و رخنه کردن آنها درون لباس‌ها شوند. میکروب‌هایی که در محفظه‌های ریز لباس‌ها رخنه می‌کنند تا در فرصت مناسب شروع به فعالیت‌هایی کنند که موجب ناراحتی‌های پوستی در ما می‌شود. خطای هشتم: شستن کفش و لباس‌های گلی با ماشین لباس‌شویی اگر خسته و کوفته از مسافرت یا کوهنوردی برگشته‌اید و حال و حوصله شستن کفش و لباس گلی‌تان را ندارید، بهتر است به جای پرتاب کردن آنها درون ماشین لباس‌شویی، گوشه حیاط یا حمام قرارشان دهید تا خوب خستگی‌تان در برود. میکروب و آلودگی‌های پنهان شده در گل و لای ممکن است تا مدت‌ها درون ماشین‌لباس‌شویی باقی بماند و به سایر لباس‌های‌تان هم نفوذ کند، بنابراین بهتر است لباس‌هایی که گل و کثیفی از سر و کول‌شان بالا می‌رود را با دست بشویید.
 
 
ساعت ٢:٤٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: چطور از آتش‌سوزی در پخت و پز جلوگیری کنیم؟
آشپزخانه یک محل شایع آتش‌‌سوزی در خانه است برخی از اصول راهنما برای کمک به پیشگیری از آتش‌سوزی در آشپزخانه این‌ها هستند: * هرگز دستمال‌ها، دستگیره‌ها و حوله‌ها را نزدیک شعله قرار ندهید. * هنگام پخت و پز لباس گشاد و دنباله‌دار نپوشید. * از اسپری‌های آئروسول در نزدیک اجاق استفاده نکنید. * هرگز هنگام استفاده از اجاق روی ان خم نشوید. * از حوله به جای دستگیره استفاده نکنید. * هیچ گاه نگذارید بچه‌ها نزدیک اجاق داغ بیایند یا بالای آن بروند. * چیزهایی مانند شیرینی یا شکلات را که بچه‌ها ممکن است سعی کنند به آن دست پیدا کنند، بالای اجاق نگذارید
 
 
ساعت ٢:٤٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: نکاتی درباره کفگیرها و قاشق‌های بزرگ پلاستیکی
بسیاری از کفگیرها و قاشق‌هایی که برای ظروف تفلون استفاده می‌کنیم پلاستیکی هستند. این قاشق‌ها براحتی لک می‌گیرند اغلب این ظروف روکش اکرلیک دارند و توصیه می‌شود بلافاصله بعد از استفاده آنها را بشویید و با یک حوله نرم پاک کنید. اگر لکه روی آن باقی ماند جوش شیرین به کار ببرید اما هرگز از سیم ظرفشویی استفاه نکنید. همچنین سفارش می‌شود برای پاکیزه کردن و لکه گیری از آنها اسید و استون و نظایر آن به کار نبرید. از سفید کننده‌های غیر شیمیایی استفاده کنید امروزه استفاده از شوینده‌ها بسیار رایج است و خیلی از موادی که به کار می‌رود آلرژی‌زا و در فضاهای بسته مسمومیت زا است. اگر شما هم از این محصولات شیمیایی که هم محیط زیست را آلوده می‌کند و هم برای پوست و هوایی که تنفس می‌کنید مضر است. استفاده می‌کنید توجه داشته باشید علاوه برضرر به رنگ و بافت پارچه و ظروف نیز لطمه می‌زند. فنجان و نعلبکی چینی فنجان و نعلبکی مخصوص چای و قهوه باید بعد از هر بار استفاده فورا با آب و مایع ظرفشویی شسته شود. هر دو سه روز یک بار نیز پاکیزه کردن آنها با جوش شیرین توصیه می‌شود. اگر این ظروف لکه گرفت هرگز از سیم ظرفشویی استفاده نکنید. استفاده از پودر ظرفشویی یا رختشویی برای این کار معمول است اما اگر می‌خواهید کاملا طبیعی ظرف را تمیز کنید خاکستری که هر بار پس از کباب کردن گوشت در ته اجاق و منقل می‌ماند را در یک ظرف در دار جمع‌آوری کنید. این دقیقا شیوه‌ای است که مادربزرگ‌ها با آن آشنایی دارند. یک ابر را تر کرده در ظرف خاکستر فرو کنید و به استیل، بلور یا چینی لک‌دار بمالید. با این کار به سیم و سفیدکننده نیز احتیاجی نخواهید داشت. اگر حساسیت دارید و بوی مواد شوینده آزارتان می‌دهد این یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید بکنید. برای از بین بردن چربی ظروف نیز از مایع ظرفشوی رقیق شده استفاده کنید. دانستنی های خانه و خانه داری اجاق گاز اگر لکه سر رفتن غذا را همان موقع پاک کنید خیلی راحت‌تر است. اگر این کار را بموقع انجام ندهید باید مدتی دستمال خیس روی لکه قرار دهید که نرم شود و سپس پودر خشک ظرفشویی روی آن بریزید و با پارچه مالش دهید. از به کار بردن کارد آشپزخانه و سیم ظرفشویی خشن برای حذف فوری آن خودداری کنید. جوش شیرین و آبلیمو در چند نوبت می‌تواند به شما کمک کند. فراموش نکنید شیر گاز را ببندید و جریان برق اجاق را قطع کنید
 
 
ساعت ٢:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: درخشش ظروف قدیمی
شست‌وشوی ماهیتابه یا قابلمه‌هایی که مواد غذایی به آنها چسبیده است مستلزم خیس کردن ظروف در آب داغ و شست‌وشوی آنها با مواد شوینده حاوی ترکیبات شیمیایی قوی است. با استفاده از کمی دارچین، جوزهندی و جوش شیرین مواد غذایی از این ظروف در مدت زمان کوتاهی جدا می‌شود. در یک روش کف ماهیتابه یا قابلمه را با کمی دارچین و جوز هندی و کمی روغن زیتون چرب کرده و پس از گذشت 30 دقیقه آن را با استفاده از دستمال مرطوب تمیز کنید. استفاده از پودر دارچین برای از بین بردن رایحه بد مواد غذایی مانند ماهی یا تخم‌مرغ مؤثر است. با قرار دادن ظروفی که به آنها مواد غذایی چسبیده و شست‌وشوی آنها دشوار است در فریزر، مواد غذایی پس از گذشت سه تا چهار ساعت به راحتی جدا شده و شستن آنها آسان می‌شود. نمک نیز برای از بین بردن مواد غذایی بویژه شیر مناسب است. کمی نمک را به کف ماهیتابه یا قابلمه آغشته کرده و پس از گذشت 10 دقیقه آن را با دستمال پاک کنید. ترکیب دو فنجان سرکه با دو قاشق غذاخوری شکر روش مناسب دیگری برای از بین بردن لکه‌ها و باقی‌مانده غذا و شست‌وشوی راحت‌تر ظروف است
 
و
ساعت ٢:٤۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٩  کلمات کلیدی: نکات کدبانو گری
سیب‌ زمینی‌ با نمک‌ اگر مایلید یک‌ سیب‌زمینی‌ سرخ‌ شده‌ وخوشمزه‌ و با نمک‌ داشته‌ باشید، قطعات‌سیب‌زمینی‌ را پس‌ از سرخ‌ شدن‌، داخل‌ یک‌پاکت‌ کاغذی‌ تمیز بریزید و به‌ آن‌ نمک‌ اضافه‌کنید. با اندکی‌ تکان‌ دادن‌ پاکت‌، چربی‌ اضافی‌ به‌کاغذ جذب‌ شده‌ و سیب‌زمینی‌ها نمک‌ را به‌ خودخواهند گرفت‌. قارچ‌ تازه‌ برای‌ آنکه‌ قارچ‌ شما هنگام‌ نگهداری‌ دریخچال‌، پلاسیده‌ و کوچک‌ نشود، هیچ‌گاه‌ آنها رادرون‌ کیسه‌های‌ پلاستیکی‌ بدون‌ منفذ قرارندهید، بلکه‌ داخل‌ پاکت‌ کاغذی‌ گذاشته‌ و دریخچال‌ نگهداری‌ نمایید. کاغذ باعث‌ خواهد شدکه‌ قارچ‌ها نفس‌ کشیده‌ و در هوای‌ مرطوب‌یخچال‌، تازه‌ و شاداب‌ بمانند. نگهداری‌ کاهو و کرفس‌ کاهو و کرفس‌ را اگر داخل‌ پاکت‌ کاغذی‌گذاشته‌ و درون‌ یخچال‌ قرار دهید، برای‌ مدت‌بیشتری‌ تروتازه‌ خواهند ماند. کیسه‌های‌پلاستیکی‌ برای‌ نگهداری‌ اینگونه‌ سبزیجات‌ جالب‌نیستند. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ برگ‌های‌ خارجی‌کاهو یا کرفس‌ را تا لحظه‌ استفاده‌ از آنها جدانکنید. گرفتن‌ چربی‌ غذا برای‌ گرفتن‌ چربی‌ اضافی‌ از غذا، دو پاکت‌کاغذی‌ را با یک‌ ورقه‌ دستمال‌ یا حوله‌ کاغذی‌پوشانده‌ و روی‌ غذا بگذارید. برای‌ این‌ منظور روزنامه‌ نیز موثر است‌.